A mai naptól teljesen ingyen rá lehet próbálni az öt évvel ezelőtt lelőtt, de most főnixmadárként új életre kelt Hawkenre.

A Hawkenre valószínűleg már csak nagyon kevesen emlékeznek. Ez volt az a játék, ami 2012-ben eredetileg multiplayer lövöldeként próbálta feltámasztani a mechás zsánert, sajnos abszolút sikertelenül. A játékosokat egyszerűen nem érdekelte a téma, amit előtte már a Titanfall első és második része is jól példázott, pedig mindkettő – de pláne a 2. – kifejezetten remek program volt.

Az 505 Games ennek rendje és módja szerint 5 évvel ezelőtt temette el látszólag végleg a Hawkent, aminek még a folytatására sem volt túl sok esély. De mindig van új a nap alatt: a kiadó reménytelin bejelentette, hogy a Hawken hamvaiból támad fel – találóan Reborn alcímmel, ami ezúttal változtat a korábban sikertelennek bizonyult formulán.

A Hawken Reborn szinte teljesen szakít a PvP módokkal, viszont lesz helyette PvE sztorimód és némi kooperatív meházás egy pajtival kiegészülve. Mindezt méghozzá a Hawken üzleti modelljét megörökölve teljesen ingyen, a játékosoknak mindösszesen a játékon belüli kozmetikumokért, illetve a játékot megkönnyítő fejlesztésekre kell pénzt fizessen.

Sőt, a Hawken Reborn a mai naptól, május 17-től kezdődően a Steam korai hozzáférésű programján keresztül PC-n már játszható is. Ez az időszak a fejlesztők szerint 12-18 hónapig fog tartani, addig pedig fokozatosan adják hozzá az újabb és újabb tartalmakat. A megjelenéskor viszont kilenc fegyverrel, hat küldetéssel, öt mechával és egyjátékos móddal indít. Lesz továbbá egy freeplay Patrol mód is, ami küldetések teljesítése után nyílik meg, itt különféle erőforrásokat lehet majd szerezni, amiket a mechák módosítására, tuningolására fordíthatunk.

Hogy az új modell mennyire lesz működőképes, azt lehetetlen megjósolni, de a Fortnite-szerű, illetve a manapság népszerű túlélős-gyűjtögetős-felfedezős játékokkal szemben ennél mindenképp többre lesz szükség. Mindenesetre aki szeretné, már most ingyen fejest ugorhat a Hawken Rebornba.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A karrierjéről és az álomjátékáról is mesélt Franciska, a Criterion új MAGYAR fejlesztője

 

×