A Valve ikonikus FPS-játéka a rajongóknak köszönhetően bekerült a Louvre-ba, a Mona Lisa mellé. Persze van a dologban egy csavar.

Azt persze egyelőre nem mondhatjuk, hogy a CS:GO olyan magas művészeti alkotássá vált volna, hogy bekerüljön a világ legnagyobb kiállításainak kínálatába, de azt igen, hogy a játékosok egy-egy pillanata már-már művészet.  Miközben hamarosan a CS2 megjelenésével elbúcsúzunk a CS:GO-tól, lehet épp az ideje, hogy az ikonikus játék bekerüljön a Mona Lisa és a Milói Vénusz mellé. Pontosan ez történt nemrég, amikor CS:GO játékosok a világ leghíresebb művészeti galériájában „mutatták be” a Paris Major egy rendkívüli CS:GO pillanatát.

A CSGO Paris Major versenyen a G2 és a Vitality között nemrég lezajlott mérkőzésen a Vitality játékosa, Mathieu ‘Zywoo’ Herbaut hihetetlen, körgyőztes tripla kill-t prezentált az AWP-vel. Zywoo szoros küzdelemben és Molotov-koktélok elől kitérve egyedül is elintézte az utolsó három G2-játékost.

A klipet a Twitteren is megosztották, amit a hivatalos Counter-Strike oldal is retweetelt. Azt írták: „ennek a mozzanatnak a Louvre-ban helye” – írta a Valve, elismerve, hogy Zywoo megmozdulása milyen művészi és mesteri. Nem kellett sokáig várni, hogy a CS:GO és Zywoo ravasz játéka a Da Vinci és Michaelangelo művei mellé kerüljön. Persze csak ideiglenesen és átvitt értelemben.

 

A Dust 2 oldal készítői ugyanis gondoltak egyet, és elindultak a Louvre-ba. Egy laptoppal felfegyverkezve a művészvilág leghíresebb festménye, a Mona Lisa elé álltak, ahol lejátszották Zywoo klipjét.

„A Louvre-ban helyeztük el” – írta a Dust 2. Így lett a CS:GO magas művészet, és ha játszol a játékkal, akkor műértő vagy. Sajnos azt még mindig nem lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a CS2.

Borítókép:  TheWashington Post

Ez is érdekes:

Kéknek látod a lány szemét? – Valójában NEM az, csak az agyad szórakozik veled

 

×