Van még hova fokozni a lakossági mesterséges intelligencia képességeit: az új eszközzel térben alkothatsz és csak gépelni kell hozzá.

A ChatGPT-t életre hívó OpenAI elkészítette másik remek AI-projektjének, a képalkotó DALL-E 2-nek a továbbfejlesztett változatát, ami már nem csak két dimenzióban képes legyártani az elképzeléseidet.

A 3D modellezés bonyolult tudománya a laikusokhoz is közelebb került,

mert mostantól rendelkezésükre áll a Shap-E, amivel elég begépelniük az elképzelést, esetleg feltölteni róla egy konkrét képet, majd néhány másodperc alatt kész is a digitális 3D változat – írja a HVG.

Forrás: Freepik

Az új AI-val készült 3D-s objektumoknak persze nem kell, hogy ez legyen a végleges formája, hiszen a Shap-E segítségével készült modelljeid másodpercek alatt renderelhetők, megnyithatók Microsoft Paintben, vagy 3D nyomtatáshoz STL-dokumentummá konvertálhatók.

 

Az OpenAI legújabb AI-csodája GitHubon ingyenesen, helyileg futtatható, és egyelőre nem kér díjat semmilyen szolgáltatásért sem (idővel szerintünk fog, és nem is keveset). A Shap-E finomszemcsés textúrájú, összetett 3D-modellek generálására alkalmas képességével igazán nagy változást hozhat a 3D-modellezés és -megjelenítés, így persze idővel a videojátékok világában is.

Az AI-nak lassan a jelszavaidra is lesz jobb megoldása:

Írisz-szkennelés a jelszavak helyett – Így oldja meg a váltást a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI vezére

 

×