Az Activision publikálta a hivatalos számokat.

A Modern Warfare II és Warzone 2 szakított az utóbbi évek hagyományaival. Immáron nem csak az Activision Blizzard saját boltjában vásárolhatjuk me, tölthetjük le a címeket, hanem akár Steamen is. Ez nem csak az elérhetőségen javított, hanem részletes statisztikákkal is szolgált a játékokkal kapcsolatban. Természetesen a Steamcharts csak a Steames játékosok számát tudja leolvasni, így a darabszám nem volt pontos, ám a trend igen.

Erősen megmutatkozott, hogy nem túl jó állapotban érkezett meg a cím, hiszen sokan az első pár hét után ott is hagyták. Hivatalos számokat azonban egészen idáig nem ismerhettünk, hiszen a Battlenet vagy épp a Playstation / Xbox adatok nem publikusak.

A hétvégén maga az Activision árulta el a számokat!

CharlieINTEL szúrta ki a cég pénzügyi jelentéseit a hivatalos dokumentumokban. Halott játéknak nem nevezhetjük a friss címet, ám 2023 első három hónapja gyengébb (98 millió) eredményt produkált, mint a kevésbé népszerű Vanguard és Warzone Caldera 2022 elején (100+ millió). A Modern Warfare II már a megjelenés előtt rekordokat döntögetett, ideális esetben valahol 120-130-150 milliónál kellett volna járnia a mostani érának. A szám önmagában így is brutális, ám egyértelműen leolvasható, hogy a játék és a szerverek állapota, illetve a folyamatos hibajelenségek bizony komoly nyomot hagynak a statisztikában. 

Nem véletlen, hogy az Activision pár héttel ezelőtt egy játékos visszacsábító programot is indított:

Értékes ajándékokkal próbálják visszacsábítani a Warzone 2 játékosokat

×