2022 egyik legjobb játékából is sorozat készül.

Aki nem játszott vele, annak nagyon nehéz lehet elhinnie, hogy milyen szinten képes berántani kortól és nemtől függetlenül tulajdonképpen bárkit a Vampire Survivors. A játékmenet videókból szinte semmi sem jön át belőle, így az egyszeri szemlélő tényleg értetlenül pislog a dolog előtt: biztos csak kamu, hogy ez a roguelike játék komoly függőséget okoz.

Így voltam ezzel én is, ezért tapasztalatból mondhatom, hogy a Vampire Survivors piszok addiktív. Az ember elkezdi, és észre sem veszi, hogy már megint ment egy kört, újra nekiesett a túlélésnek, még kipróbálta az új képességet, karaktert, pályát – és pikkpakk el is telt a nap, lehet menni feküdni… csak még lenyomok egy menetet.

 

A játék hatalmas őrület lett, több BAFTA-díjat is elnyert 2022-ben, ami aztán oda vezetett, hogy egyre-másra kezdték lemásolni a receptet. A fejlesztők a megtévesztő és sokszor rosszindulatú kódokat rejtő klónok és másolatok megjelenésével inkább teljesen ingyenessé tették a Vampire Survivorst, amire ezután még nagyobb tömegek csavarodtak rá.

A váratlan sikerre való tekintettel jöttek is a kisebb-nagyobb kiegészítő tartalmak is, melyek még tovább bővítették az amúgy is hatalmas játékot, ami most egy újabb szintet készül meglépni. A Story Kitchen médiavállalat ugyanis bejelentette, hogy a játék alkotójával, Luca Galantéval közösen

egy animációs sorozatban bontják ki a Vampire Survivors világát, lore-ját és történetét.

 

A sorozat pedig igen jó kezekben van: a Story Kitchen vezetője az a Dmitri Johnson, aki a Sonic the Hedgehog filmsorozat társproducere volt, aki mellett ott van Derek Kolstad, akinek a John Wicket is köszönhetjük. Deadline értesülései szerint a Vampire Survivors sorozat jelenleg az előkészítő fázisban tart, azaz még javában keresik a stábot és az írót, de valószínűleg már idén elkezdhetik a munkálatokat.

Maga a játék egyébként nem megy bele túlzottan a részletekbe, szóval a sorozat kvázi bármilyen is lehet. Az alapfelütés szerint Olaszország egy kevésbé járatos részén egy Bisconte Draculo nevezetű gonosz egy varázslattal éhínséget és nyomort hozott a világra, ami ellen a Belpaese család különböző képességű tagjai veszik fel a harcot. Az útjuk során azonban rémségek milliói próbálják meg eltenni őket láb alól.

Ezt is érdemes elolvasnod:

6 igazán zseniális videojáték, amiből tökéletes SOROZAT lehetne

 

×