Az elmúlt időszakban az NMHH már több mint egy tucatszor panaszolt be általa kifogásolt tartalmak miatt valameyik streaming szolgáltatót – eddig igen kevés sikerrel.

Megvan még, amikor az 1990-es évek elején Amerikában az első Mortal Kombatot támadták az erőszakossága és brutalitása miatt, és konkrétan be akarták tiltani a játékot? Nos, ha nem is pontosan ilyen helyzet állt elő, de valami hasonlóról van szó, csak ezúttal annyi különbséggel, hogy itt, Magyarországon, és a legfrisebb filmadaptációjával kapcsolatban történik.

Legalábbis többek között, ugyanis a magyar a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa összesen hat film miatt panaszolja be az HBO Max streaming szolgáltatást a cseh társhatóságnál – köztük is a 2021-es Mortal Kombattal. Az NMHH ezúttal viszont nem egy azonos nemű romantikus jelenet miatt mószerol, hanem a szerinte nem megfelelő korhatárbesorolás miatt.

A Media1 értesülései szerint a magyar hatóság saját ellenőrzése alapján a Mortal Kombat, a Resident Evil: Raccoon City visszavár, a Démonok között: Az ördög kényszerített, az Eleven kór, a Mátrix: Feltámadások, és a Röfi – Malacka a 18 éven felülieknek besorolásba kellene esnie. Ezzel szemben a szolgáltató a platformján 16+-os korhatár-megjelöléssel tüntette fel a filmek többéségét, míg, a Démonok közöttet és az új Mátrixot 13+-osként lehetett megnézni.

A portál szerint mivel az HBO egy, a Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalkotás, úgy a magyar Médiatanács nem redelkezik illetékességgel az ügyben. Az ilyen és ehhez hasonló esetekben mindösszesen a panasz lehetőségével élhet, illetve reménykedhet, hogy a külföldi médaihatóság az NMHH-nak kedvezően bírálja el az eseteket.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Visszatér a Power Rangers – Íme az összes film és sorozat, ami áprilisban jön a Netflixre

 

×