A 4IG felvásárlása óta ez a harmadik áremelés, amit a telekommunikációs cég eszközölt.

Most még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánnék DIGI előfizetést, hisz a telekommunikációs szolgáltató az elmúlt pár hónap során most márciusban emel másodjára árat. Mondjuk ilyen ütemben is kell, hisz így az előfizetőknek nincs sok idejük felocsúdni a januári sokkból, amikor többeknek majd megduplázódott a digis számláikon szereplő befizetendő összeg.

Ezt a döbbenetet egyébként is nehéz lenne tromfolni, szóval épp itt volt az ideje egy újabb áremelésnek. Pontosabban inflációkövető díjkorrekciónak, ahogyan a a szolgáltató oldalára az a szerződési feltételek változását leíró dokumentumot kiszúró HWSW is hivatkozik bölcsen. Az újabb drágulás részleteit a DIGI egyébként stílusosan április 1-én tette közzé, így a mezei előfizető simán ugratásnak is nézhette, hisz ki hinné, hogy három hónapon belül egy 72%-os áremelést követően ismét feljebb tornázzák a díjakat, méghozzá úgy, hogy az alól az előfizetők nem tudnak kibújni.

„Jó” hír viszont, hogy ezúttal a DIGI májustól életbe lépő díjemelésének mértéke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) év elején közzétett 2022-es fogyasztói árindex-változását követi majd, azaz a tarifák havi díja 14,5%-kal nő majd.

A portál hozzáteszi, hogy a díjemelés a forgalmi díjakat nem érinti, illetve nem csak az igénybevételi díjak, hanem a felhasználható kedvezmények (hűségkedvezmény, e-Pack kedvezmény) értéke is nő az inflációnak megfelelően.

Mivel a DIGI tavaly év végén úgy módosított a szerződési feltételein, hogy az ilyen inflációkövető díjkorrekció nem keletkeztet felmondási alapot az ügyfeleknél. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a magasabb árakat azoknak a hűségidős előfizetőknek is kötelezően ki kell majd fizetni, akik korábban ennél sokkal alacsonyabb díjakkal fizettek elő, kötöttek szerződést a szolgáltatóval.

A HWSW arra is felhívja a figyelmet, hogy az automatikus inflációkövető árkorrekció nem vonatkozik majd mindenkire. Az újonnan közzétett szerződési feltételek értelmében változatlan marad azoknak a havi díja (a szerződés határozott időtartamának lejártáig), akik tavaly május 1. és június 30. között kötöttek határozott idejű szerződést a szolgáltatóval, illetve akik számára a DIGI garantálta, hogy a határozott idejű szerződés időtartama alatt nem változtat a díjakon.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Kár háborogni – Ezért emelhet árat gond nélkül a Telekom, a Yettel, a Vodafone és a Digi

 

×