Úgy tűnik, hogy a következő FIFA-játék csak jövőre jelenik meg, mivel a FIFA 25 az EA nélkül készül.

2023 az első olyan év, amikor az EA a FIFA márkanév nélkül dobja piacra focis játékát. Emlékeztetőül: a hosszú ideje tartó partnerség a FIFA 23-mal véget ért, és az EA a sorozatot EA Sports FC néven fogja megjelentetni a jövőben, már a FIFA-partnerség nélkül. A FIFA-szervezet azonban nagy port kavart azzal, hogy saját videojáték-sorozatot jelentett be, ami ígéretük szerint sokkal jobb lesz, mint az EA játéka. Bár még mindig nem jelentették be az új fejlesztőpartnert.

A FIFA elnökének, Gianni Infantinónak a közelmúltban tett nyilatkozatai pedig arra engedtek következtetni, hogy az első nem EA FIFA-játék nem jelenik meg idén, egy új pletyka pedig szintén ezt erősíti meg. A feltehetően FIFA 25 címet viselő játék megjelenését 2024 telére tervezik, ami gyakorlatilag decembert jelent. Ez tehát jóval később lenne, mint ahogy az EA az új játékokat szokta piacra dobni. A pletyka szerint viszont

ez lesz „a játéktörténelem egyik legnagyobb projektje”.

Ha ez így van, akkor a fejlesztés már biztosan elkezdődött, és a FIFA egyszerűen csak nem szeretné még elmondani, hogy melyik fejlesztőcsapattal állt össze. Vannak viszont olyan információk, melyeket egy megbízhatónak mondható FIFA-bennfentes már tudni vél. A FUTZone Twitter-fiók szerint a FIFA vezetői biztosak abban, hogy a játéksorozat a legjobb lesz, amit valaha látott a világ.

„Az új FIFA-játék – a FIFA 25, 26, 27 és így tovább – mindig is a legjobb game lesz minden lány vagy fiú számára” – mondta Gianni a hónap elején.

A FUTZone szerint tehát a FIFA azt ígéri, hogy ez a játéktörténelem legnagyobb projektje lesz, idén persze még nem kapjuk meg, de 2024 decemberében már igen. Korábban az a hír járta, hogy a 2K lecsapott a FIFA licencére, de FUTZone személy szerint valószínűtlennek tartja. A Take-Two mindenesetre nem jelentett be még semmit.

Az biztos, hogy a FIFA brand és az EA között most hatalmas a verseny, hogy ki alkot jobb focis játékot. A kérdés persze az, hogy mire vágynak igazán a játékosok?

Ezt láttad már?

Visszatér a Power Rangers – Íme az összes film és sorozat, ami áprilisban jön a Netflixre

 

×