Feltörték és eltérítették a világ egyik legrégebbi és legismertebb technológiai YouTube-csatornáját is, ahol kripto-csalásokat streameltek.

A mai reggel elesett a világ egyik legnívósabb, legprofibb és legismertebb YouTube-csatornája, a 2008 óta működő 15,3 millió feliratkozót számláló Linus Tech Tips, illetve a Linus Media Group több másik alcsatornáját, a Techquickie-t és a TechLinkedet is.

A csatornákat valószínűleg ugyanannak a scam-csapat hackerei térítették el, akik világszerte már több ezer-tízezer alkotót károsítottak meg az elmúlt években és hónapokban, és nagy bizonyossággal ők állhattak a TheVR és legutóbb az OtherWorld magyar csatornák feltörése mögött. Ezt onnan tudhatjuk ennyire biztosan, hogy a Linus Media Group ellopott csatornáinak megváltoztatták a nevét Teslára, privátra állították az összes korábbi videót, majd ugyanaz az Elon Musk arcával díszített kripo-scam stream ment mindenhol.

Azt nem tudni, hogy a valószínűleg igen magas biztonsággal ellátott csatornákat hogyan törhették fel, de a Google azóta már mindegyiket letiltotta. A betörésre az alapító tulajdonos és névadó is reagált Twitteren, érthető módon szűkszavúan.

Linus 2007 óta van jelen a videómegosztó platformon, először az azóta már megszűnt kanadai számítástechnikai kiskereskedőnek, az NCIX-nek készített különböző tech jellegű bemutatóvideókat. Ez a csatorna azonban nem nagyon akart beindulni, majd nem sokkal később ezzel párhuzamosan elindította a Linus Tech Tips-et, ami azóta a YouTube legrégebbi, majd legnagyobb technológiával foglalkozó csatornája lett, 2021 óta pedig a kategóriájának a legnézettebbjévé lépett elő.

A korábbi betörések végkimenetele azonban mindenképp bizakodásra ad okot, az esetek többségében ugyanis a tartalomgyártóknak sikerült visszavenniük a csatornájuk fölött az irányítást. Reméljük a legjobbakat Linusnak is, hatalmas kár volna érte.

via – The Verge

Ezt is érdemes elolvasnod:

“Újraforgatják” minden idők leggusztustalanabb filmjét, a Halál 1000 arcát

 

×