Úgy tűnik, hogy lesz egy 1080p Premium és egy ingyenes 1080p felbontás is a Youtube-on. Nem semmi a különbség.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Youtube fejébe vette, hogy fizetőssé, vagyis csak Premium előfizetők számára tenné elérhetővé a 4K-s felbontást a videós platformon. Akkor ez az elképzelés olyan sok negatív visszhangot váltott ki, hogy a Youtube visszalépett. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne próbálkoznának tovább hasonlóval.

Jöhet a fizetős 1080p, de marad ingyenes 1080p is. Akkor mi a különbség?

Nos, a YouTube úgy tűnik, hogy ismét beindítja a kísérletezést. Egyes felhasználók számára már megjelent az opció, aminek a neve „1080p Premium – Enhanced Bitrate”. Ez azt jelenti, hogy létrejött tesztjelleggel egy olyan 1080p-s felbontás a Youtube-on, amit csak azok érnek el, akik előfizetnek a Youtube Premiumra.

Persze a 1080p az ingyenes felhasználók számára is elérhető marad, a fizetős 1080p azonban jobb, ugyanis magasabb bitrátát kínál. Hogy mennyit, azt nem lehet tudni, de azt igen, hogy aki fizet, az jobb képminőségre, kevesebb elmosódásra, több részletre számíthat az enyhébb tömörítés miatt.

Az utóbbi időben ez a második eset, amikor a YouTube valamilyen módon kísérletezik a fizetős videóminőség lehetőségével. Korábban a 2160p (4K) opciót szerették volna csak a Premium előfizetők számára elérhetővé tenni, de aztán visszaléptek. Az viszont jól látszik, hogy a Youtube képes lenne sokkal jobb lehetőséget kínálni a videokészítésben, egyelőre ezeket azonban nem szeretnék ingyen kínálni.

Ezt láttad már?

Hazudik, mint a vízfolyás! – Ezt mondta a ChatGPT a legnagyobb magyar videósokról

 

×