Nem nyugszik a filmes, aki halálos fenyegetéseket kapott legutóbbi meseadaptációja miatt, és újabb tabukat döntene le. Teletabukat.

Horror lehet a Teletabikból is, ami jó dolog, hiszen minden idők talán legbugyutább gyerekmeséje üvölt a paródiáért. Persze ezzel sem fog mindenki egyetérteni, ahogy a Micimackó: Vér és méz esetében is egyre hangosabbak a tiltakozók, miközben elsikkad a hasonló feldolgozásokon egyébként jól szórakozó, de jóval kisebb közönség hangja. Ők ugyanis röhögni mennek a moziba, és jó kedvükben aligha indítanak tiltakozó akciót – pláne nem egy nyíltan trash film mellett.

A Teletubbies horror ötlete ugyanattól a Rhys Frake-Waterfieldtől ered, akinek a Micimackó-adaptációt is köszönhetjük – írja a Gaming Bible, de még ők is háborognak kicsit azon, hogy a rendező újabb szeretett gyerekkori franchise-okat tenne tönkre. Mindeközben persze a Winnie the Pooh: Blood and Honey a legtöbb horrorrajongót alaposan meglepte: „abszurdan szórakoztatónak” és „kultikus sikernek” nevezik. Megkockáztatjuk, hogy a film tényleg nem akart ártani senkinek, hiszen teljesen világos, hogy a groteszk horrorok kedvelőinek forgatták, nem olyanoknak, akik máig megható gyerekkori emlékként idézik fel a Micimackót. Ők mégis minek néznék meg?! Érdemes lenne ennyiben hagyni: aki akar, jót szórakozik rajta, akinek túl durva, elkerüli. Ennyi.

Én is szerettem gyerekkoromban a régi Star Wars filmeket, de szemem se rebbent, mikor pornófeldolgozást kaptak.

Pláne nem fenyegettem meg a készítőket, akik nyilván nem nekem, a régi fannak forgattak belőle teljesen kiforgatott tartalmat. Ez akkor is ide kívánkozott, ha ezzel ötletet adtam egy Micimackó pornó elkészítéséhez.

De vissza Rhys Frake-Waterfieldhez, aki egyrészt már javában dolgozik a Micimackó folytatásán, plusz egy Pán Péter horroradaptáción, ami alighanem a Sohaország rémálma címmel fog elkészülni. A Collidernek közben azt is elárulta, hogy ha ezekkel megvan (aligha fognak sok időt felemészteni), akadnak további bomba ötletei.

„Mostanában nagyon izgatott vagyok a Tini Nindzsa Teknőcök miatt, mert a történetnek szerintem van egyfajta rémisztő felhangja: ezek a félig ember, félig teknős lények csatornában élnek, és van egy patkánykirályuk, akit követnek, sőt, fegyverekkel jönnek fel a csatornából”

nyilatkozta, eleve röhögve. És lássuk be: ebben igenis van valami. Megjegyezte, hogy ebből szívesen készítene horrort, ha megkapná a jogokat, amit egyébként kötve hiszünk.

Ennél komolyabb szándék a fent írt Teletubbies, amivel szintén lehetnek szerzői jogi problémák, de – lévén az eredeti tartalom is egysejtű komolytalankodás – nagyobb esélyt látunk rá, mint a Tini Nindzsákra, hisz’ a Teletabik és a felnőtt közönség kapcsolata kimerül annyiban, hogy a szülők dühösen elindítják a bugyuta mesét a követelőző gyereknek. Az ő körükben simán lehet piaca egy Teletabi-horrornak.

Szóval szurkolunk, hogy a rendezőt addig ne egyék meg a Micimackó fanok:

Nem tudják megemészteni: halálos fenyegetéseket küldenek a Micimackó horror rendezőjének

 

×