Call of Duty

Új Warzone 2 map, event és finomságok – Feltörték az Activisiont, ez vár ránk idén

Azt gondolhatnánk, hogy a Warzone 2 és Modern Warfare II Season 2 startja után nem érhet minket meglepetés, ám nem is tévedhetnénk nagyobbat. A frissítés rengeteg fejlesztést hozott a fizetős címbe és az ingyenes játékmódokba is. Új pályák, friss fegyverek és több olyan apróbb változás is debütált múlt hét szerdán, melyet felhasználói javaslatokra implementáltak a fejlesztők.

Az biztos, hogy a Warzone 2 kiemelt figyelmet kapott, ám a Reloaded frissítés a Modern Warfare II tulajdonosoknak kedvez majd. Az első szezon azonban kifejezetten hosszú volt, ehhez nem is fér kétség. A szokásos 8 hetes időtartam helyett közel három hónapig tartott a Season 1. Most már azt is tudjuk, hogy nem tudatosan. Hétfő délután robbant a bomba Twitteren, hogy december közepén betörtek az Activision-höz, melynek köszönhetően értékes információkat kapunk a Call of Duty idei évével kapcsolatban. 

Nézzük is, hogy mi várhat ránk idén!

A Vx-underground egy viszonylag régóta futó weboldal, melyen már nem először bukkant fel kiszivárgott információ különböző cégekről. Állításuk szerint az Activision rendszerébe valamikor 2022 decemberében sikerült bejutni. Sejthető volt, hogy egy megfelelő jogultsággal rendelkező dolgozó becsapásával szerezhették meg a belépési adatokat, melynek köszönhetően a Call of Duty éves tervezetét tartalmazó táblázatot is sikerült megszerezniük.

Nem is kellett sokat várni a konkrét válaszra, a screenshotok alapján kiderült, hogy az egyik dolgozó SMS 2FA authentikációján bukhatott el a dolog, ismételten emberi mulasztás miatt jutottak értékes dokumentumokhoz a hackerek. Az Activision akkoriban nem publikálta ezt a hírt, próbálták elhallgatni a dolgot, ám ahogy látható, ez nem igazán jött be.

Nem volt tudatos a Season 2 késés?

A dokumentumban világosan látható, hogy a decemberi tervek alapján március elején kellene érkeznie a Season 3-nak. Azaz 2023 januárjában kellett volna beesnie a jelenlegi szezonnak. Így nem csak a februári két hét, hanem a januári négy héttel sem tervezett a fejlesztőcsapat. Úgy tűnik, hogy a játék állapota miatt hozhatták meg a döntést, tegyük hozzá, hogy teljesen jogosan. 

Újabb pálya, végtelen skinek

Természetesen az újabb szezonból is csipegethetünk. A fejlesztők egészen Season 6-ig kalkulálnak a Modern Warfare II-vel, így a feltételezhető új címig bizony érkeznek tartalmak bőséggel. Remek kérdés, hogy utána mi lesz a jelenlegi cím sorsa, a korábbi tapasztalatok alapján nem sok újdonságra számíthatnak a tulajdonosok.

Season 4

A májusi időponttal tehát nem igazán érdemes kalkulálnunk. Sokkal inkább június közepére és augusztus közepére tehetjük a kezdési és befejezési dátumot. Ami azonban izgalmasabb lehet, hogy a fejlesztők egy újabb, kisebb pályával bővítenék a Warzone 2 világát. A belsős dokumentumok arról árulkodnak, hogy a Shipment pálya atmoszféráját öntenék Battle Royale stílusba. A szokásos körítés, azaz az új fegyverek, skinek és Battle Pass ezúttal sem maradhat ki.

Season 6

A Season 6 időpontjai ismételten nem megbízhatóak. Az azonban biztos, hogy a szokásos újdonságok mellett végre egy igazi eventtel gazdagothat a játék. Haunting of Saba néven illetik a belsős dokumentumok. Bizonyára a korábbi. halloweeni hangulatot csempésznék át az új játékokba, ám ekkor már javában készülhetünk a 2023-as cím érkezésére is.

2023-as COD és összegzés

A fejlesztői dokumentumban „Jupiter” néven illettek egy érkező címet. Ehhez több GL állapot (GL4, GL5) tartozott, mely nagy eséllyel a belsős tesztelési ciklusokat jelentik. Arra azonban ezúttal sem kaptunk egyértelmű választ, hogy prémium DLC vagy önálló cím formájában kapjuk-e meg a tartalmat. Az összegzés a következő az elkövetkezendő pár hónapra:

  • Legalább hét darab „Core” pálya érkezik, melyek régebbi pályák újragondolásai is lehetnek
  • ‘Haunting of Saba’ néven kapunk egy ünnepi eventet ősszel
  • Minden egyes szezonban várhatunk egy-egy kollaborációt
  • Több Gunfight, Spec Ops és Raid küldetések várnak ránk a harmadik szezontól
  • A negyedik szezonban egy újabb, kisebb Warzone 2 pálya érkezhet, mely Shipmentre hasonlíthat
  • Legalább 240 bundle érkezik a hatodik szezonig (70 / szezon)

Forrás: Insider-Gaming

Ajánlott Ranked fegyverek:

 

 

Arpi

Korábbi cikkek

Megjelent egy remek Csillagkapu-játék a Steamen, amit ingyen kipróbálhatsz

Bódi Dániel 2024.02.04. - Hiába adja magát a Csillagkapu hatalmas univerzuma, a játékfejlesztők nem különösebben…

5 óra telt el azóta...

Ezzel a Warzone fegyverrel apríts a Season 1 utolsó napjaiban

2024.02.04. - A Warzone és Modern Warfare III második közös szezonja február 7-én érkezik a…

6 óra telt el azóta...

Mostantól gyerekjáték lesz feltelepíteni a Windows nyílt forrású klónját

2024.02.04. - A ReactOS egy nyílt forrású projekt, melynek célja, hogy egy mikrokernel alapú, a Windows NT, Windows 2000 és  XP alkalmazásaival és drivereivel kompatibilis operációs…

7 óra telt el azóta...

Korábban jöhet a legígéretesebb Star Wars-játék valaha, mint gondolnád

Bódi Dániel 2023.02.04. - A Star Wars Outlaws nem csak az utóbbi, hanem úgy en…

7 óra telt el azóta...

Majdnem kivették a Counter-Strike 2 alap funkcióját a fejlesztés során

2024.02.04. - A 2023-as év hatalmas vízválasztó volt a Counter-Strike széria életében. A CS:GO 2012-es…

7 óra telt el azóta...

Tényleg teljesen hangtalan Nvidia kártyával készül az egyik gyártó

2024.02.04. - Az Nvidia mostanra végzett a januári kiszórással. Az elmúlt időszakban megérkezett az RTX…

7 óra telt el azóta...