Call of Duty

Óriási a káosz a Warzone 2 loot-rendszerében, a picsogó játékosokat hibáztatják

A Call of Duty: Warzone 2 Season frissítés sokak nagy örömére végre elindult, és számos változást hozott be a battle royale játékmenetbe. Ennek egy része kiváló döntés volt a fejlesztők részéről, és elismerésre méltó, hogy több frissítés alapja a játékosok visszajelzése volt. Az egyik ilyen változás a hátizsák (backpack) rendszert érinti, amit kifejezetten a játékosok tanácsaira alapozva változtattak meg.

Sokak szerint ennek köszönhető, hogy most káosz lett a lootolás.

Az eredeti Warzone-ban a loot-rendszer igen egyszerű volt. A játékosok felvették a földről, amit találtak, legyen az fegyver, lőszer vagy éppen pénz. Extra elemeket azonban igen nehéz volt tárolni. Éppen ezért a Warzone 2 fejlesztésekor az Infinity Ward úgy döntött, hogy behozza a hátizsákokat, így ki lehetett választani, hogy mit és mennyit szeretnénk magunknál tárolni. Jó kis inventory-rendszer alakult ki.

Ezt azonban a játékosok egy része nem fogadta nagy örömmel. Ők úgy gondolták, hogy a Warzone-ban a játékosok ügyességén és időzítésén kell múljon a siker, ahelyett, hogy akár rengeteg self-revive kitet, vagy egyéb okos eszközt tartanánk magunknál.

A játékosok ellenérzése úgy tűnik, elég hangos volt, ez pedig eljutott a fejlesztőkig is. A Call of Duty: Warzone 2 második évadában az Infinity Ward úgy döntött, hogy teljesen eltávolítja a hátizsákokat, ehelyett minden játékos korlátozott lehetőségekkel lootol. Ráadásul a játék mostantól a lootot a legyőzött ellenfél körül szórja szét, ahelyett, hogy hátizsákot dobna a földre.

Nemrég a Redditen egy játékos arról posztolt egy képet, hogy ez mekkora káoszt szül jelenleg, hiszen abszolút minden egymás hegyén-hátán van, nem lehet gyorsan és praktikusan lootolni.

Mint látható, annyira nem lehet látni, hogy mi van a földön, hogy szinte lehetetlen lootolni. A kommentek között persze sokan adtak hangot a nemtetszésüknek az új rendszerrel kapcsolatban. Sokak szerint rengeteg fontos és felvehető cucc mostantól a megölt játékos alatt ragadhat, nem beszélve az elvesztegetett időről, amit a lootolás jelent. Vannak olyanok is szép számmal, akik azokat hibáztatják, akik korábban sírtak a hátizsák-rendszer miatt.

„A ki*****tt síró játékosok tönkretettek valamit, ami nem is volt probléma. Most még több időt vesz igénybe a lootolás, még rosszabb, mivel a cuccok beragadhatnak. Bármennyire is utálják az „alkalmazkodás” szót, ez volt az egyetlen dolog, amihez egyszerűen alkalmazkodniuk kellett volna” – írta egy bosszús játékos.

Egyelőre el kell viselnünk ezt a kusza, káosszal teli lootolást. Te mit gondolsz, mi lett volna a jó megoldás?

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

2 perc telt el azóta...

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

23 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

3 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

3 óra telt el azóta...