A színésznő meglepően nyíltan beszélt a Netflix sorozat munkáiról és arról, hogy az alkotók mennyire széthajtották a hét minden napján.

Aki látta a sorozat első évadját, annak nem új, hogy a gyakorlatilag folyamatosan képernyőn lévő Wednesday mekkora multitalentum: több nyelven beszél, rendkívül művelt, remekül csellózik és jó az írói vénája. Mindez remekül passzol a különc zseni karakteréhez, de, és ezzel talán nem árulunk el túl nagy újdonságot, a karakter játszó színésznő ennyire azért nem hasonlít rá.

Jenna Ortega egy Netflix szervezte panelbeszélgetésen, Hollywoodban beszélt róla, hogy bár a sorozat könnyed és szórakoztató, hatalmas meló volt megcsinálni – főleg neki, hiszen szinte minden egyes jelenetben szerepel.

Forrás: Netflix

A színésznő bevallotta, hogy nem egyszer elbőgte magát a fáradtságtól, ami nem csoda, hiszen, mint kiderült, napi 12-14 órát forgatott, és miután végzett, még általában várta egy-egy plusz tanóra Zoomon, ahol a szerephez kapcsolódó valamilyen elemre készítették fel – írja a Variety. Nem ritkán arra ért haza forgatás után, hogy várja a cselló tanár, akivel a sorozatban feljátszott zenei darabokat, például a Paint it Blacket kellett gyakorolni.

„Ez nap mint nap így ment, és ha véletlenül nem volt a héten egy hatodik forgatási nap is, azt mondták, rendben, akkor arra a napra tesszük át az óráidat”

– nyilatkozta Jenna. Elárulta, hogy rendesen aludni sem tudott a forgatás idején, és annyira fáradt volt, hogy gyakran a haját tépte, vagy hisztérikusan sírva hívta FaceTime-on az édesapját, hogy halljon néhány megnyugtató szót. A színésznő elárulta, hogy Tim Burton is sokat segített, például akkor, amikor a csellós jelenetek miatt aggódott, mondván: az igazi zenészek körbe fogják röhögni, ha nem úgy kezeli a hangszert, ahogy azt kell. Márpedig ragaszkodott hozzá, hogy ne kelljen dublőrt használni a felvételhez.

Forrás: Netflix

Ha a fáradtság és a stressz nem lett volna elég, Ortega még a koronavírust is elkapta, és COVID pozitív beteg volt, amikor például a virálissá vált táncjelenetet forgatták. A panelbeszélgetésen szóba került a folytatása kérdése, amiről Jenna még semmi konkrétumot nem tud azon kívül, hogy a forgatókönyvírók nagyon aktívan dolgoznak rajta. Ő a maga részéről egyébként nem bánná, ha a második évad nélkülözné a szerelmi háromszögeket és inkább Wednesday új felfedezései kerülnének fókuszba.

De mikor láthatjuk végre?

A Netflix hivatalosan is bejelentette – Ekkor jöhet a Wednesday 2. évada

 

×