Különös üzenettel jelentkeztek a fejlesztők.

Az Xbox One és PS4 konzolgeneráció utat nyitott a PC és konzol felhasználók között. Ennek egyik legnagyobb fejlesztése az volt, hogy a PS vagy Xbox platformon játszó felhasználók egeret és billentyűzetet is használhattak már beviteli eszközként. Ebben az esetben nincs szükség különféle rásegítésekre, közel egyenlő feltételek mellet játszhat mindenki.

Az Xbox Series S/X és PlayStation 5 pedig tovább követte ezt az utat. Manapság már ritkán találkozunk olyan FPS/TPS címmel a platformokon, melyek ne támogatnák a KBM (Keyboard + Mouse – Billentyűzet + Egér) bevitelt. Éppen ezért érthetetlen, hogy a Ubisoft Rainbow Six Siege játéka a kivételek közé tartozik. Néhány felhasználó különféle külsős hardver segítségével használhatta a kedvenc perifériáit, ám a közösség egy része csalókként jellemezte őket. Félig-meddig talán még jogosan is.

Úgy tűnik, hogy a következő szezonban már nem kell trükköznünk!

A Rainbow Six Siege hivatalos Twitter fiókja eléggé egyértelmű üzenetekben jelezte, hogy hamarosan érkezhet a konzolos KBM támogatás. A teljes leleplezésre egészen február 18-áig kell várnunk, de mind a Twitter üzenetben, mind pedig a csatolt mozgóképen egyértelműen PC-s egeret láthatunk. Nagy eséllyel az egységesítésnek köszönhetően a cross-play lehetőségek is jobban kitárulhatnak, semmi sem áll már a közös konzol/PC meccsek útjába. Az is előfordulhat, hogy a külsős KBM tiltását erősíti meg a cég, de korábban ez sokkal nagyobb fejlesztőcsapatoknak sem sikerült. Akármelyik utat is választja a Ubisoft, hatalmas fejlesztésnek lehetünk szemtanúi. Kíváncsian várjuk a további részleteket, úgy tűnik, hogy a Ubisoft is végre figyel a felhasználói visszajelzésekre.

Borító: YT

Ingyen cuccok:

Rengeteg Rainbow Six Siege ajándékot zsebelhetünk be februárban

 

×