Tech/Tudomány

Hiperkönnyű, magnéziumötvözet egeret mutatott be a Razer

A Razer bejelentette a Razer Viper Mini Signature Edition-t, amely a legmodernebb gamer egértechnológiák megtestesítője. Az új egér rendkívül könnyű, vezeték nélküli, nagy teljesítményű gamer egér, amely a Razer – kategóriában legjobb – technológiáival lett „felturbózva”.

Mindössze 49 grammot nyom.

Hiperkönnyű, mindössze 49 g-os tömeg

„Célkitűzésünk az volt, hogy megalkossuk a legjobb könnyű, ugyanakkor nagy teljesítményt nyújtó gamer egeret.” – nyilatkozta Barrie Ooi, a Razer PC Gaming részlegének vezetője. „A szokásos tervezési folyamatunkon túllépve az anyagválasztást és az alternatív ipari kialakításokat is megvizsgáltuk, hogy a rajongók által kedvelt Viper Mini formájában hozzunk létre egy rendkívül tartós magnéziumötvözetből készült külső vázat. Ennek eredményeként a kompromisszumoktól mentes Viper Mini Signature Edition mindössze 49 grammot nyom, ezáltal pedig a valaha volt legkönnyebb egerünk.”

A magnéziumötvözet és a fröccsöntéses technológiák alkalmazása az egér súlyának jelentős mértékű csökkentését tette lehetővé, anélkül, hogy ez a tartósság rovására ment volna, miközben az eszköz megtartotta a népszerű Viper Mini kényelmes fogást biztosító kialakítását. Ezek a döntések lehetővé tették, hogy a Viper Mini Signature Edition megőrizze rendkívül könnyű, mindössze 49 grammos súlyát, miközben továbbra is világszínvonalú teljesítményt nyújt.

Magnéziumötvözet külső váz

A legmagasabb minőségű magnéziumötvözetből készült  Viper Mini Signature Edition a fröccsöntéses technikával létrehozott új, összetett és rendkívül tartós kialakításának köszönhetően kivételes tömeg-szilárdság aránnyal rendelkezik.

„A Viper Mini Signature Edition az eddigi legambiciózusabb tervezési és mérnöki projektünk.” – nyilatkozta Charlie Bolton, a Razer ipari formatervezési részlegének vezetője. „Túl akartunk lépni a hagyományos méhsejt-szerkezetű kialakításon, ehhez pedig egy olyan anyagra volt szükség, amely kiemelkedő szilárdság-tömeg aránnyal rendelkezik. A különféle műanyagok, szénszálak, sőt még a titán elbírálását követően végül a magnéziumötvözet mellett döntöttünk, annak kivételes tulajdonságai miatt.”

Minden egyes Viper Mini Signature Edition fröccsöntött külső vázzal készül, amelyet ezt követően CNC-vel munkálnak meg, majd felcsiszolnak. A külső héjszerkezet ezt követően egy passziválási eljáráson megy keresztül, amely során csökkentik a rozsdásodára való hajlamot, majd lefestik és összeszerelik. Minden egyes darabot az összes lépésnél alaposan ellenőriznek, így biztosítva a legmagasabb minőséget.

Az iparág legjobb teljesítménye

A legújabb innovációkkal felfegyverkezett Viper Mini Signature Edition egy csúcskategóriás egér, amely nem hagy kívánnivalót maga után.

A Razer™ Focus Pro 30K optikai érzékelővel, 3. generációs Razer™ optikai egérkapcsolókkal és a HyperPolling Wireless technológiának köszönhetően valódi 4000 Hz-es vezeték nélküli mintavételezési aránnyal büszkélkedő Viper Mini Signature Edition a Razer leggyorsabb vezeték nélküli gamer technológiáját kapta a nagyobb sebesség és a stabil teljesítmény érdekében. Emellett a Viper Mini Signature Edition a 2C töltési sebesség – ami a legtöbb vezeték nélküli egér maximális töltési teljesítményének négyszeresét teszi lehetővé – révén kevesebb mint 90 perc alatt teljesen feltölthető.

A Viper Mini Signature Edition egy előre párosított Razer HyperPolling vezeték nélküli adapterrel, Corning® Gorilla® Glass 3-as egértalp-készlettel, mikroszálas tisztítókendővel, két Razer Mouse Grip Tape készlettel, valamint két alkoholos előkészítő párnával érkezik. További előnyként a Viper Mini Signature Edition 3 év kiterjesztett garanciát is kapott.

 

A Viper Mini Signature Edition – amely a Razer valaha készült legjobb gamer egere – tökéletes választás azon játékosok számára, akik egy rendkívül könnyű, ugyanakkor nagy teljesítményű gamer egeret keresnek, amely nem tesz kompromisszumot se a teljesítmény, se a funkciók terén.

A RAZER VIPER MINI SIGNATURE EDITION-RŐL 

  • Razer HyperSpeed vezeték nélküli és vezetékes módok
  • Razer™ Focus Pro 30K optikai érzékelő
  • Másodpercenként akár 750 hüvelykes (IPS) / 70 G-s gyorsulás
  • 99,8%-os felbontási pontosság
  • 3. generációs Razer™ Optical Mouse Switches (optikai egérkapcsolók) 90 millió kattintásos névleges élettartammal
  • Akkumulátor üzemidő: Akár 60 óra HyperSpeed vezeték nélküli technológia használatával
  • Valódi vezeték nélküli 4000 Hz-es mintavételezési arány a Razer HyperPolling Wireless Dongle (vezeték nélküli adapter) segítségével
  • 1,8 m / 6 láb hosszúságú Speedflex Type-C kábel a töltéshez és vezetékes használathoz
  • Körülbelüli méret: 119 mm / 4,68 hüvelyk (Hosszúság) x 62 mm / 2,44 hüvelyk (Szélesség) x 39 mm / 1,53 hüvelyk (Magasság)
  • Körülbelüli tömeg: 49g / 1,72 uncia (kábel nélkül)

Az egér kizárólag a Razer.com webhelyen vásárolható meg, 320 dolláros ajánlott fogyasztói áron. Igen, ez kb. 112 ezer forint.

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

19 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

2 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

3 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

3 óra telt el azóta...