Egy nagyon rövid korszakot éltek meg ezek a játékok, de úgy tűnik, máris offolta őket az EA.

Talán vannak közületek olyanok, akik nagyon szeretik az Apex Legends battle royale világát, vagy éppen a Battlefield még 2042 előtti korszakát. Az EA korábbi tervei között szerepelt ezen játékok mobilváltozatának megjelentetése is, ám úgy tűnik, ennek vége.

Az EA bejelentette, hogy az Apex Legends mobilos verzióját alig néhány hónappal a megjelenés után leállítják, ahogy a Battlefield Mobile fejlesztését is.

A dolog elég hirtelen történt, hiszen az Apex Legends Mobile tavaly május 17-én jelent meg, a Battlefield Mobile pedig tavaly novemberben lépett a béta szakaszba. Az Apex Mobile-nak azonban ezek szerint nem lett olyan hatása, mint amit az EA remélt tőle. Úgy tűnik, hogy a Battlefield Mobile után sem volt nagy az érdeklődés, így az megy a levesbe.

„Stratégiai döntést hoztunk az Apex Legends Mobile és a Battlefield Mobile fejlesztésének leállításáról” áll az EA közleményében. „Az Apex Mobile erős indulása ellenére az élmény nem felelt meg a játékosok elvárásainak. A fejlesztőpartnerünkkel folytatott több hónapos munka után meghoztuk a közös döntést, hogy leállítjuk a mobiljátékot.”

„Ugyancsak meghoztuk a döntést, hogy leállítjuk a Battlefield mobiljáték fejlesztését is” – folytatódik a közlemény. „Ahogy az iparág fejlődött, és a Battlefield ökoszisztéma létrehozására irányuló stratégiánk formát öltött, úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi irányvonaltól elfordulunk, hogy a franchise-zal kapcsolatos elképzeléseinket a lehető legjobban megvalósíthassuk, és megfelelhessünk a játékosaink elvárásainak. Keményen dolgozunk a Battlefield 2042 fejlesztésén, és már javában folyik a következő Battlefield előkészítése.”

Szerencsére azonban az IGN beszámolója szerint az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson nemrég jelezte, hogy a vállalat később visszatérhet ezekhez a projektekhez. Az Apex Legends Mobile 2023. május 1-jén áll le.

Ezt láttad már?

39 játékot törölnek az Xbox Store-ból – Ez az utolsó esély, hogy megvedd őket

 

×