A Dragon Ball Online nem csak hogy visszatért, de fejlődik és változik. Téged is várnak a magyar közösségbe!

A Dragon Ballt senkinek nem kell bemutatni, biztos sokan emlékeztek arra, amikor suli után vártuk SonGoku legújabb harcait a gonosz ellen. Bár az eredetileg 1984-ben indult anime ma is a világ egyik legnépszerűbb franchise-ja, ritkán jelent meg MMORPG a sorozat alapján. Ezután jött a Dragon Ball Online, mely bár hivatalos évek óta leállt, lelkes rajongók folyamatosan próbálják megmenteni, így magyarok is.

A Dragon Ball Online-t eredetileg egy koreai cég, a Netmarble fejlesztette, de mivel leginkább kínai (tajvani) és koreai változata volt, kevesen próbálták ki nálunk. Eredetileg három nagyobb szerver volt: Hongkongban, Tajvanon és Dél-Koreában próbáltak nagy sikert elérni. A projekt rövid életű lett, ugyanis 2012-ben a fejlesztő bejelentette, hogy 2013 második felében az összes DBO szerver leáll.

A közösség viszont nem adta fel a reményt, több külön csapat próbálta újraéleszteni a szervereket. Ezek között volt olyan projekt is, aminek sikerült túlszárnyalnia az eredeti DBO határait, optimalizálnia a játék motorját és új tartalommal bővíteni a 13 éves játékot.

Jelenleg egy magyar csapat által fenntartott szervert is készítenek, ahol bárkit szívesen látnak, egy nagyon barátságos közösségbe. A játék folyamatos fejlesztés alatt áll, cserébe teljesen ingyenesen játszható, semmiért nem kell fizetni, és még a gépigénye is annyira kicsi, hogy egy régi pentium 4-es őskövület is tökéletesen elfuttatja a játékot.

Ha te is kipróbálnád, a játékot le tudod tölteni a dbo.jztkft.hu oldalról.

Ha pedig segítséget szeretnél, vagy társakat keresel a játékhoz, akkor csatlakozz a Discord szerverre! Itt minden nagyobb frissítésről lehet olvasni. Ha a Hungarian csatornába beküldöd a neved, minden új játékos, aki most kezd játszani, egy ingyen Sárkánygömb szettet és egy általa választott kosztümöt kap ajándékba.

A DBOS Csapata mindenkit szeretettel vár!

Ezt láttad már?

Utálnák az emberek, ha Dragon Ball sorozatot készítene a Disney+

 

×