Új korlátozást vezet be a népszerű közösségi oldal.

Az elmúlt években a TikTok volt magabiztosan a legnépszerűbb közösségi oldal. Olyan weboldalakat is maga mögé utasított, mint a Google, a Microsoft, a Facebook vagy épp az Apple. 2022 végére azonban ez a trend megváltozott, a Google visszaszerezte a virtuális dobogó első helyét. A TikTok egészen a negyedik helyig csúszott vissza, ám a népszerűsége kategórián belül továbbra is töretlen.

Úgy tűnik, hogy hamarosan egy régóta kért funkció is élesedhet az applikáció és weboldal felületein. A jövőben a tartalomgyártóknak lehetőségük lesz arra, hogy a videóikat kizárólag felnőtt nézőik, követőik számára tegyék elérhetővé. Korábban már volt lehetőség hasonlóra, ám csak és kizárólag a TikTok Live adások esetében.

Most azonban a teljes platformra kiterjedhet a közönségszabályozás!

A hírt publikáló TechCrunch weboldala azonban kiemeli, hogy ez nem egyenlő azzal, hogy a TikTok tartalomgyártói felnőtt tartalmat publikálhatnak. A TikTok irányelvei a 18 éven felülieknek készülő videókra is vonatkoznak, nem adnak teret a pornográf tartalmaknak. A platform az új opcióval inkább csak egy extra eszközt ad a tartalomgyártók kezébe, hogy a felnőtt közönségnek szánt és a fiatal nézők számára érdektelen témákat elrejthessék. A funkció néhány felhasználónál már el is érhető, ám a globális startra sem kell várnunk 2-3 hétnél többet. A TikTok a jövőben azt is elárulná, hogy milyen szempontok alapján dob fel egy-egy videót az algoritmusuk.

Forrás: TechCrunch/HVG

Jól járhatnak az alapmodellek is – Ilyen lehet az iPhone 15 és 15 Pro

×