Az elmúlt hónapokban elhalkultak a pletykák, ám december végén ismét robbant a bomba.

Az év elején többször is érintettük a CS:GO Source 2 motorra való átállását. Igaz, hogy a várakozási idő miatt már évek óta mémként kezeli a közösség, ám ezúttal kézzelfogható fájlok, adatok utaltak arra, hogy tényleg készül valami. A fejlesztők több s2_ jelölésű pályát teszteltek, ahogy azt is világosan lehetett látni, hogy a 710-es béta ágon mozgolódás van.

Sokan abban reménykedtek, hogy a Major környékén el is startolhat az új éra, ám sajnos nem került sor a nagy leleplezésre. Időközben a Valve el is rejtette a 710-es ágat a felhasználók elől. Ennek köszönhetően már nem lehetett nyomon követni a fejlesztők ténykedését. Pár hónapnyi csend következett, melyet szerda délután tört meg a Source 2-es CS:GO egyik ismert adatbányásza.

2023 első felében végre megérkezhet a várva várt motorváltás?

Megbízható fiókról beszélhetünk, remélhetőleg a forrás is hasonlóan legitim. A legfrissebb információk szerint 2023 első negyedévében, azaz január és március között esedékes a Source 2-es kliens megérkezése. Az is bizonyosságot nyert, hogy a 710-es béta kliens azért lett elrejtve, mert az elmúlt hónapokban még aktívabb munkát végeztek ott a Valve programozói. Az első időszakban a Dota 2-hoz hasonlóan egy külön kliensben próbálgathatjuk majd az újdonságokat. Nagy eséllyel hosszú hónapokba telhet, mire a Valve zöld utat ad a teljes váltásra, rengeteg bugot és hibát kell majd kijavítaniuk.

Az eddigi információkat erre találod:

Robban a Source 2 bomba – Két kliens lesz egyszerre a CS:GO-ban

 

 

×