Akár másodlagos kijelzőnek is használhatod az Androidos készülékeket, ami munkára és játékra is hasznos lehet.

Az Androidos telefonok valójában egészen jól integrálhatóak a Windows-os asztali PC-kkel, laptopokkal vagy tablatekkel, így ha szükség van rá, akkor igencsak hasznosak lehetnek. A Phone Link segítségével például megnézhetjük a telefonos értesítéseinket a számítógépen, könnyedén mozgathatjuk a fényképeinket és videóinkat a platformok között, sőt, még az Androidos alkalmazásokat is használhatjuk Windowson.

Emellett viszont arra is van lehetőségünk, hogy a telefonunk képét a PC-re továbbítsuk, ha éppen arra lenne szükségünk, fordítva viszont ez a funkció már nem működik. Az Apple Sidecar kijelzőbővítő funkciójával ellentétben az Android és a Windows készülékek még nem kaptak hasonlóan zökkenőmentes hivatalos megoldást arra, hogy a PC másodlagos kijelzőjeként használjuk a mobilt, ez azonban még nem jelenti azt, hogy semmilyen módszer ne lenne rá.

Hogyan lehet egy Android-eszközt vezeték nélküli PC-kijelzővé alakítani?

A SlashGear egy egészen remek kis útmutatót rittyentett arra az esetre, ha valaki alkalomadtán az Androidját (legyen az mobil vagy tablet) szeretné másodlagos képernyőként használni, ami néhány online játék esetében jöhet jól. Ehhez mindenképpen a Spacedesk alkalmazásra lesz szükségünk, amit teljesen ingyen tölthetünk le mindkét összekötni kívánt készülékre. Fontos továbbá, hogy a kész eszköz ugyanarra a hálózatra legyen felcsatlakozva, hogy megtalálják egymást.

PC:

  1. Számítógépen töltsd le a PC-d verziójának megfelelő „Spacedesk Driver Software for Windows Primary PC (server)” fájlt a Spacedesk letöltési oldaláról, majd telepítsd fel és indítsd el
  2. A „Spacedesk Driver Console” menüponton belül kattints a „Control” feliratú opcióra, és győződj meg róla, hogy a „Spacedesk Status” kapcsoló „ON” állásban van.
  3. Kattints a „Hálózat” opcióra.
  4. Válaszd ki a hálózati adaptert az „Adapter Interfaces” fül alatt.
  5. Ezt követően ellenőrizd az IP-cím sáv mellett található számokat

Android:

  1. Menj a Google Play Áruházba, majd telepítsd és nyissd meg a Spacedesk alkalmazást.
  2. Itt menj a „Spacedesk Viewer” menübe, ahol elvileg látnod kell az összes olyan eszközt, amely készen áll a képernyő megosztására.
  3.  Válaszd ki azt az eszközt. aminek az IP-címe megegyezik a PC-s alkalmazásban látható számsorral
  4. Ha mindent jól csináltál, akkor most már láthatod a PC-d képernyőjét az Androidon

És ennyi is volna az egész. Ha esetleg valamiért nem működne a dolog, akkor mindenképp ellenőrizd a hálózatot, hiszen az esetek többségében ez lehet a probléma forrása. Ha elméletileg minden jónak kell lennie, de mégsem jön össze a képernyő megosztás, akkor van lehetőség a kábeles összeköttetésre is.

(Android -> Beállítások -> Network & Internet -> Hotspot & Tethering -> USB Tethering -> a menüben pedig a a számítógép nevére | PC -> Action Center -> Project -> Extend)

 

×