Annyira fejlettek a humanoidok, hogy már pultosok is lehetnek – ebben a kávézóban szupermodellről mintázott gép veszi fel a rendelést.

A robotika fejlődése sok emberi munka hattyúdalát jelenti, és bár eddig is hallottunk felokosított automatákról, amik elkészítik, majd eléd teszik a rendelést, olyat amire egy dubaji kávézóban készülnek, még nem nagyon látott a világ.

Pedig kész szolgáltatás, amit bárki megrendelhet.

Forrás: Promo-Bot

Nem elég, hogy a pultos egy embernek látszó és úgy is viselkedő-beszélgető-dolgozó humanoid, az egységben egyáltalán nincs szükség más humán dolgozóra sem! A HVG az India Times-ban vette észre a Donna Cyber-Cafe-ról szóló hírt. E szerint csak egyetlen egy robot, az orosz Promo-Bot által gyártott pultoslány fog dolgozni a 2023-ban nyíló kávézóban, ami így, hogy

a „személyzetnek” se szünetre, se alvásra, se szabadságra nincs szüksége, a nap 24 órájában nyitva lehet.

Forrás: Promo-Bot

A gyártó oldala szerint a Robo-C2-es modell óránként 36 kávé, 50 fagylalt és 100 ital kiadására képes – a mellette szorgoskodó robotkarok segítségével. Ő maga a 2-5 perces várakozási idő alatt is kommunikál a vendégekkel, akikre nem mellesleg emlékszik, szóval amint belépnek a vendégtérbe, jó eséllyel már kérdezi is, hogy

„a szokásosat?”

A leírás szerint olyan hiperrealisztikus humanoidról van szó, ami érzelmi kötődést alakít ki a betérőkben (még viccelődik is velük), így azok visszajáró vendégek lesznek. Ja, és jattolniuk sem kell, mert a fizetés érintésmentes terminálon történik.

 

A Promo-Bot tényleg nagyot lépett előre, mióta nem hallottunk felőle: a gépeik szem- és arcmozgása, mimikája már kezd ijesztően valóságosnak hatni.

Kezdődik:

Tízből négyen simán szexelnének egy AI vezérelte humanoid robottal

 

×