Az arany középutat igyekeznek megtalálni a cég mérnökei.

Kétségtelen, hogy a Steam Decket megelőzően is voltak handheld PC próbálkozások a piacon, ám egyértelműen a Valve a kategória királya. Tegyük hozzá, hogy nem is véletlenül. Meglehetősen agresszív árazással dobták piacra a hordozható gépeket, melyekkel nem igazán tudnak versenyezni a többiek. Ahogy a Steam mögötti szoftveres infrastruktúrát sem vehetjük félvállról. Ez a két összetevő jó ideig legyőzhetetlenné teheti a Deckeket.

Éppen ezért lehet jogos a kérdés, hogy a Valve milyen terveket szövöget az érkező utódokkal kapcsolatban. Nem titok, hogy az óriáscég a kiadást követően is módosított már ezt-azt a burkolat alatt. Lassabb SSD-k kerültek a gépekbe, illetve a kezdetben alkalmazott ventilátorokat is halkabbra cserélték a mérnökök.

A cég elárulta azt is, hogy milyen szinten fejlődhet a Steam Deck 2!

A The Verge interjújában két Valve mérnök értékes információt osztott meg az eszköz jövőjével kapcsolatban. Nézzük is a legfontosabbakat:

  • Bár ez nem közvetlenül az eszközhöz kötődik, a Valve nem zárja ki egy Steam Deck ihletésű új Steam Controller lehetőségét
  • Érkezik a Steam Deck Audio Mixer, melyekkel a játékok és rendszer hangerejét finomhangolhatjuk
  • Érkezhetnek mobil címek is a Steam Deckre, mind a mobiljátékok fejlesztői, mind a Valve nyitott lenne erre, hiszen az érintőképernyő adott
  • A Steam Deck CPU/GPU egysége és nyers ereje nem változik a második kiadásra, ám a kijelző és az akkumulátor nagy fejlődésen mehet majd keresztül. 

Úgy tűnik, hogy a Valve a Nintendo Switch útját követné, azaz a második kiadásra nem kell külön optimalizálnia a fejlesztőknek, hiszen a számítási egységek teljesítménye nem változik.

Brutál erős androidos telefont keresel? – Ezekből válogass

×