Film/TV

NETFLIX | Ezt a 8 ÚJ filmet és sorozatot mindenképp érdemes megnézned

Az ajánló elején nagyon fontos leszögezni, hogy olyan tartalmakból válogattunk, melyek az elmúlt három hónapban kerültek a streaming szolgáltatás kínálatába.

FILMEK

1. NYUGATON A HELYZET VÁLTOZATLAN

Erich Maria Remarque német író 1929-ben megjelent azonos című regénye alapján készült harmadik feldolgozás, ami nemcsak a frissessége és aktualitása miatt fontos, hanem azért is, mert ez az első német feldolgozása a háborúellenes műnek.

A film története az első világháború frontjain játszódik, ahová tömegével vágyakoznak a véres poklot még nem ismerő, de a háború romantikájával átitatott fiatalok. Az író saját személyes tapasztalatait vetette drámai részletességgel papírra, amit a Netflixes film kegyetlen részletességgel be is mutat. Egy véres, borzalmas, megrázó és húsbamarkolóan valóságos bemutatása az első világégés értelmetlenségének, ami emberek, fiatalok millióit változtatta meg örökre.

 

2. ÁLOMORSZÁG

Ennél a filmnél egy icipicit csalnom kellett, ugyanis Jason Momoa varázslatos kalandja még nem került a szolgáltató kínálatába. Igaz, már nem sokat kell rá várni, csupán november 18-ig kell türelmesnek lennünk, addig viszont mindenképpen érdemes lehet kilistázni, nehogy elvesszen az egészen sűrűre sikerült havi kínálatban.

Az Álomország egy rendkívül egyedinek ígérkező fantasy kalandfilm, ami elé bártan leheveredhet az egész család. A történet főszereplője egy Nemo nevű kislány lesz, aki a furcsa szerzet Flippel közösen járja be keresztül-kasul az álmok birodalmát abban a reményben, hogy sikerül újra találkoznia az elhunyt édesapjával.

 

3. STATEN ISLAND KIRÁLYA

A Staten Island királyát a szakma egy része 2020 egyik legjobb filmjének tartja, ami számos díjkiosztón az esélyes jelöltek között figyelt. Ez egy vígjátékba oltott kőkemény dráma egy olyan srácról, akivel bár nagyon nehéz azonosulni, egyszerűen lehetetlen nem szurkolni érte.

Scott viszont nem túl sokat tesz azért, hogy valóra váltsa álmait, így napjait rendszerint füvezéssel és a haverjaival tölti. A folyamatos depresszív hangulata a néhai tűzoltó apja korai halála miatt uralkodhatott el rajta, és csak akkor kezd el foglalkozni a körülötte zajló élettel, amikor anyja összejön egy másik tűzoltóval.

A Staten Island királya egy fergeteges dramedy, Jude Apatow egyik legjobb filmje, amiben olyan humorista nagyágyúkat láthatunk tündökölni, mint Pete Davidson (ő a főszereplő), vagy mint a hírhedten vicces Bill Burr.

 

4. A MÁSIK NŐVÉR

A Netflix mostanában kőkeményen ráhasalt a sorozatgyilkosokról szóló tartalmakra, hiszen folyamatosan érkeznek a különféle dokumentumfilmek és más feldolgozások a kegyetlenkedők életéről és tetteiről. A váratlan sikert elért Jeffrey Dahmer-sztorin túl pontosan ilyen az ‘A másik nővér’ is, amiben Charles Cullen halálosztásait próbálják tűpontossággal bemutatni.

Charles Cullen az egyik leghírhedtebb gyilkosa a modern világnak, aki bár csak 40 áldozatát ismerte el, a szakértők szerint több mint 400 emberrel is végezhetett. Azért ilyen magas az áldozatok száma, mert Charles kórházi ápolóként dolgozott, aki valamiélyen megfejtetlen okból halálos mennyiségű gyógyszert kevert a rábízott emberek adagjaiba.

Ami meglepő, hogy a Netflix filmje egy dráma, aminek nem a gyilkos, hanem az ő nehéz sorsú, de mit sem sejtő kollégája és barátja a főszereplője. Az ő szemszögéből ismerhetjük meg a gyilkost, aki hol egy segítő szándékú partner, hol pedig egy különösen beteges szociopata.

 

SOROZATOK

1. A SZÖRNYETEG: A JEFFREY DAHMER-SZTORI

Ezt talán sokaknak nem kell bemutatni, ugyanis az elmúlt hetekben ez volt a Netflix legnézettebb sorozata az egész világon. A szolgáltató olyan magasra emelte a kegyetlen és beteges gyilkost, azaz annyira sikeres lett a történet, hogy a valódi Dahmerrel egyre többen kezdtek el szimpatizálni a közösségi médiában, ami elég beteges módja a rajongásnak, sokaknál ki is borult emiatt a bili.

Ettől persze egyáltalán nem lesz egy rossz sorozat, sőt, kifejezetten érzékeny témákra is rámutat. Erről egyébként Szirmai Gergő is készített egy remek kritikát, amit mindenképpen érdemes megnézni – ha láttad a sorozatot, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért:

 

2. CYBERPUNK EDGERUNNERS

A Cyberpunk szerepjáték világa már nagyon régóta ordított egy méltó feldolgozásért, aminek a videojáték csak részben, a megjelenése után minimum egy évvel tudott csak elérni. A japán animációs stúdió Trigger viszont olyan animét villantott a játék által is bemutatott Night City-vel a főszerepben, amilyenhez hasonlót a stílusában csak nagyon ritkán láthatunk, de abból is kult-klasszikus lesz.

A Cyberpunk Edgerunners egy elképesztő történet egy fiatal, nagyot álmodó srácról, aki folytonos megfelelési kényszerében csak azt fejelti el, hogy ő pontosan mit is akar. Eszeveszett tempó, fantasztikus karakterek, gyönyörű képi világ – kötelező minden sci-fi, cyberpunk és anime kedvelőnek.

 

3. BLOCKBUSTER

A Brooklyn 99 és a Superstore legendás szitkomok után Vanessa Ramos egy újabb munkahelyi komédiát szállít, ami az utolsó filmkölcsönző kemény mindennapjaiba invitálja a nevetni vágyó nézőt. A főszerepben ezúttal a The Office Jimje, Randall Park, illetve a Brooklyn-i rendőrőrs Amy Santiagója, Melissa Fumero lesznek, akik megpróbálják a streaming ellenében életben tartani a fizikai kölcsönzés szellemét.

 

4. WEDNESDAY

A filmek után a sorozatoknál is csalok picit, hiszen Tim Burton az Addams Family képregényeken alapuló sorozata november 23-án debütál az első évadával. Az 1991-es film humorát és látványát átörökítő, de sokkal inkább az eredeti Charles Addams szatirikus stílusát követő sorozat főszereplője nem titkoltan a galád család kissé morbid, de zárkózott jellemű lánya, Wednesday, aki nagyon szeretné megúszni a speciális bentlakásos iskolát.

Ehhez bőven lesz is segítsége, Izé és Fester bácsi is ott fog majd sertepertélni, de a legendás szülők, a fémfatál Morticia és az örök matador Gomez is fel fognak tűnni. Utóbbit egyébként már az előzetes után sok kritika érte, a nézőknek ugyanis nem kifejezetten tetszik, hogy a karaktert Luis Guzmán alakíthatja, pedig ez a fajta inkarnációja sokkal jobban hasonlít a képregények hasábjain csábító figurához.

Rajtuk kívül még egészen biztosan fel fognak tűnni vendégszereplők, mint például az eredeti filmek Wednesday-e, Christina Ricci, aki ezúttal az iskola egy tanáraként lesz jelen az Addams-ék életében.

Ez volna hát az az összesen nyolc tartalom a Netflix kínálatában, melyekről vétek volna lemaradni. Ha te is ajánlanál valamit a közelmúlt terméséből, akkor azt mindenképp tedd meg kommentben, hogy a Saját listánkra menthessük!

A Netflix összes októberi premierjét pedig erre találod:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

7 realisztikus vadász szimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

18 perc telt el azóta...

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

48 perc telt el azóta...

Megérkeztek az RTX 4080 Super tesztek – Ezt tudja az „olcsóbb” kártya

2024.02.01. - Az Nvidia 2022 szeptemberének végén mutatta be legújabb generációját, mely az RTX 40XX…

1 óra telt el azóta...

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

2 óra telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

2 óra telt el azóta...

Ingyen adnak egy gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékot

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

3 óra telt el azóta...