Nem kegyelmeznek az ikonikus alkotásoknak.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, 2021-ben a Disney által 1930-ban megvásárolt Micimackó regény megfilmesítési jogai lejártak. Az alkotás közkinccsé vált, így kis túlzással bárki készíthet olyan filmeket, sorozatokat, melyekben a népszerű mesebeli medve és barátai szerepelnek. Rhys Frake-Waterfield hamar le is csapott erre a lehetőségre, várhatóan 2023-ban debütálhat a Winnie the Pooh: Blood and Honey slasher horrorfilm. A trailer nyár végén be is esett, nem meglepő módon pillanatok alatt végig is száguldott a közösségi oldalakon.

 

Úgy tűnik, hogy a rendező nem állna meg a Százholdas pagonynál, ezúttal Sohaország szigetét veheti kereszttűzbe. Az Unilad információi alapján a következő kiszemelt áldozat Pán Péter lehet majd. Pán Péter J. M. Barrie skót regény- és drámaíró műveinek visszatérő szereplője; egy csintalan fiú, aki tud repülni, soha nem nő fel, örök gyermekkorát pedig Sohaország szigetén tölti az Elveszett Fiúk vezetőjeként.

A film címe várhatóan Peter Pan: Neverland Nightmare lesz! 

Az alkotásról egyelőre nem túl sok mindent tudhatunk, az azonban szinte garantált, hogy stílusában a fenti Micimackó horrorhoz állhat majd közel. A jogok itt sem jelenthetnek akadályt, hiszen J. M. Barrie regénye az 1900-as évek elején íródott, több mint 100 éve. Az ilyen jellegű filmek mindig vegyes fogadtatásban részesülnek, a filmrajongók egy része a klasszikus művek meggyalázásaként jellemzi ezeket, míg mások epekedve várják a mozis/digitális kiadást.

Te megnéznéd a Pán Péter horrort?

Ennyi volt a gyerekkorunk? – Megérkezett a vérengzős Micimackó horrorfilm első előzetese

×