A redmondi cég ezúttal a játékosoknak kedveskedett.

Annak ellenére, hogy a jelenleg használt Windows verziókban találkozhatunk játékmóddal, a Microsoft ritkán ad ki játékosoknak szóló leírást. Ezúttal azonban kivételt tettek, hiszen úgy vették észre, hogy ezek bekapcsolása vagy inkább ki nem kapcsolása beleszólhat a játékok teljesítményébe. Dedikált Support weboldalt is kapott a rövid leírás, mely meglehetősen szokatlannak számít. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Microsoft maga javasolja ezek kikapcsolását a gördülékenyebb szórakozás érdekében.

Nézzük is, hogy mely két beállítást kell megkeresnünk és kikapcsolnunk!

Memóriaintegritás kikapcsolása

  • Válassza a Start gombot, írja be az „Alapvető elkülönítés” kifejezést a tálcán, majd az eredmények listájából válassza a Magelkülönítés lehetőséget a Windows biztonsági alkalmazás megnyitásához.
  • A Magelkülönítés lapon kapcsolja ki a memóriaintegritás kapcsolóját. Lehet, hogy újra kell indítania az eszközt.

Virtuálisgép-platform (VMP) kikapcsolása

  • Válassza a Start gombot, írja be a „Windows-szolgáltatások” kifejezést a keresőmezőbe, és válassza a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása lehetőséget a találatok listájából.
  • Az imént megnyitott Windows-szolgáltatások ablakban keresse meg és törölje a virtuálisgép-platform kijelölését.

  • Válassza az OK lehetőséget. Lehet, hogy újra kell indítania az eszközt.

A fenti funkciókat, opciókat mindenképp érdemes lehet tehát kikapcsolnunk, ha a minél több FPS és minél kevesebb input lag az elsődleges célunk. Amennyiben így sem javul az adott címben tapasztalt képkockaszám, akkor bizony nem a Windows volt a ludas eddig sem.

Saját mobilalkalmazást ad ki a TheVR – Minden a srácokról egy helyen!

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×