League of Legends

Sora utazik New Yorkba! – Kint jártunk a Red Bull Solo Q-n a Gamerlandben

Hatalmas siker volt tavaly a Red Bull Solo Q, így idén is megrendezésre került a neves 1v1 LoL bajnokság. Magyarország is képviseltette magát, mint hivatalos megálló, sőt mi több, a hazai bajnok egyenesen New Yorkban bizonyíthat legközelebb a világbajnokságon.

A verseny menete ugyanaz volt, mint tavaly: két szombati (09.10.) selejtező zajlott online, majd a legjobb 16 játékos jutott be a döntőbe. A döntőt a Gamerlandben tartották szeptember 23-án. A 16 döntős (vagyis a két selejtező legjobb 8-8 helyezettje) garantált Logitech nyereményekben részesült – a finálé dobogósai például 1-1 G PRO X Headsetet, G PRO X Keyboardot, G PRO X Mouse-t és G640 Mousepadot vihettek haza.

Sajnos egy kellemetlen szolgáltatói hiba miatt csúszott a műsor, a környéken mindenhol lehalt az internet. Szerencsére volt egy tapasztalt műsorvezetője a döntőnek, valamint két kiváló kommentátora is, Pierce és Darcigh személyében, akik segítettek kitölteni ezt a be nem tervezett űrt a programban.

A helyszínen több retro, illetve szimulátor és egyéb játék volt nyüstölhető, így unalomról szó sem lehetett a kényszerpihenő alatt, de még a meccsek között sem.

Rövid csúszás után végül elkezdték egymást gyepálni a versenyzők, a hatalmas csetepatét pedig Sora és Wazier egymásnak feszülése zárta. A bronzmeccset Koko1018 és Kisze vívta.

Csak, hogy egy kicsit szakmázzunk is, a Solo Q metája többnyire kimerült a topos karakterekben, azok közül is sűrűn láthattunk Aatroxot, Volibeart, Tryndameret, illetve Renektont. Ezek a hősök egyébként is állandóan egymást ütik az 5v5 meccsek során is, nem hiába alakult ki az a meme LoL-os körökben, hogy a „felső ösvény igazából egy sziget”. Mivel az előbb említett hősök komfortosan tudják egymást ütlegelni, a Solo Q versenyzői is ebből a kalapból húzták a neveket.

Ami viszont érdekes volt, hogy a torna során talán Pantheon volt a legtöbbet tiltott karakter, mégis fel tudott bukkanni a döntő meccsek során. A Best of 5 fordulók már sokkal kreatívabb karakterválasztásokat eredményeztek, ott már Jax, Caitlyn, na meg Illaoi is bekerült a választott hősök kategóriájába.

Sora félelmetesen stabil teljesítménnyel érkezett meg a döntőre, aminek sajnos Wazier volt a legnagyobb elszenvedője. Nem lehetett megállítani Magyarország jelenlegi legjobb 1v1 játékosát, 3-0-ás végeredménnyel Sora lett az idei Solo Q magyar bajnokságának győztese.

Ám reméljük a formaidőzítésnek ez még csak az eleje, ugyanis októberben indul a new yorki világbajnokság, ahol természetesen Soráért is szoríthatunk majd!

Cloud

Korábbi cikkek

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

4 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

2 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

3 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

3 óra telt el azóta...