Ez az a hét, amire már hónapok óta várunk, megérkezik végre a FIFA 23, indul az EA Sports arany tojást tojó szériájának legújabb szezonja.

Ez az a hét, amire már hónapok óta várunk, megérkezik végre a FIFA 23, indul az EA Sports arany tojást tojó szériájának legújabb szezonja. A játékosok már tűkön ülnek, a csoportokat és fórumokat pedig ellepték a „mikor játszhatok a játékkal?” kérdések.

Ezért úgy döntöttem, hogy egyszer s mindenkorra megválaszolom ezt a kérdéscsokrot, hogy legyen egy forrás, amiből mindig ki lehet nyerni a szükséges információkat.

A FIFA esetében érdekes a dolog, ugyanis van hivatalos, illetve „sugni” megoldás is a megjelenésre. A hivatalos rettentően egyszerű:

  • Ha nincsen Ultimate Edition előrendelésed, akkor a standard kiadás megjelenése szeptember 30, vagyis péntek. Mivel ekkor már élesek a szerverek, így éjféltől lehet belépni a játékba, vagy onnantól kezdve játszható a cím, hogy átvettétek a boltban a lemezt.
  • Ha van Ultimate Edition előrendelésed, akkor szeptember 27 00:01-től játszható a játék, az Early Access időszak kezdetétől. Ekkor ha minden jól megy, mindenki megkapja a 4600 FP-s kezdőcsomagot is, tehát bőven lesz mit elnyitogatni.
  • Ha nincsen Ultimate Team előrendelésed, de van EA Play, vagy EA Play Pro előfizetésed, szintén szeptember 27 00:01-től nyüstölhető a játék, előbbi esetében 10 órás játéklimittel.

A nem hivatalos, vagyis „sufni” megoldás pedig a cikk publikálásának idején már éles és akár lehet is vele próbálkozni. A PC-s, illetve xboxos játékosok nagyobb sikerrel szokták venni ezt az akadályt, mint a PS-esek, de a Sony konzoljával rendelkezőknek is érdemes adni ennek egy próbát.

Ebben az esetben a konzolunk beépített órájával és régiójával kell ügyeskednünk. A trükk az, hogy beállítjuk Új-Zélandot, mint régiót, s ekkor a gépünk hirtelen egy új időzónába fog váltani. Ami nálunk 13 óra, az Új-Zélandon már éjfél, így akár már ma délutántól beléphetünk a FIFA 23 szervereire.

Nem túl tiszta technika, de ha valaki nagyon nem akar várni, az adhat egy próbát mindennek. Ha meg minimális türelem azért még van, éjféltől lehet játszani.

Ezt olvastad már?

Lassú, de közkedvelt garantált OTW SBC érkezhet a napokban a FIFA 23-ba

 

×