A Microsoft egészen izgalmas dolgokat jelentett be ma a Tokyo Game Show-n, többek között négy egészen fantasztikus új Game Pass érkezőt.

Azzal, hogy a nyár folyamán a Sony is elindította a saját játékszolgáltatását, nemcsak a korábbi nézeteivel fordult szembe, de komoly konkurenciát is állított a Microsoft egyelőre győzhetetlen Game Passának is. Erre pedig szükség is volt, hiszen hiába akadnak mások is, valójában júniusig nem volt különösebb verseny a Netflix-minta alapján működő játékos szolgáltatások piacán, amit teljesen egyértelműen a GP dominált.

Persze a PlayStationt sem kell különösebben félteni, ami egyelőre magasan vezeti az újabb generációban is a konzoleladásokat, bár azért már egyáltalán nem olyan magabiztosan. Az Xbox Series masinák ugyanis egyre veszélyesebben közelítenek a PS5-höz, míg a japán gyártó gépét egyre lassabb ütemben kapkodják, mint ahogyan arra előzetesen számítani lehetett.

Erre remek példa a Sony anyaországa, Japán. A szigetországban az Xbox sosem volt erős, mégis, nyolc év után először idén májusban sikerült beelőznie eladásokban a PS-t, vagyis Japánban több Series X|S konzol fogyott, mint PS5. Ez a sikerszéria pedig egyáltalán nem volt illandó, az Xboxok hihetetlenül jól pörögnek, és azóta többször sikerült is beelőznie a konkurenciát. Ez persze nem lehet meglepő, hiszen Phil Spencerék ebben a generációban különösen figyelnek arra, hogy hazai pályán is megszorongassák a Sony-t.

Itt azonban hozzá kell tenni azt is, hogy a két rivális együttesen sem tud akkora számokkal büszkélkedni Japánban, mint a Nintendo.

De szó, mi szó, a Microsoft nagyon odateszi magát a világ túlsó felén is, és egy csomó kifejezetten ázsiai piacot célzó játékkal készültek és készülnek. Erre jó példa az idei Tokyo Game Show, aminek kezdetén a redmondi vállalat is megtartotta a maga, egészen különlegesre sikerült bemutatóját. Azt pedig, hogy nagyon is komolyan gondolják a japán játékosok fontosságát, mi sem bizonyítja jobban, hogy a Game Pass idei két gigantikus címét is a TGS-en jelentették be.

De kezdjük az elején ~ Game Pass érkezők lentebb.

Wo Long: Fallen Dynasty

A Team Ninja legújabb játékát legutóbb pár napja a State of Play-en láthattuk, az Xbox tokiói eseményén azonban még több infót és érdekességet mutattak az ígéretes akció-RPG-ből.

Exoprimal

A Capcom 2023-ban megjelenő first-person shootere, az Exoprimal is megmutatta magát egy új előzetessel. Ez alkalommal egy új történetre fókuszáló trailert villantottak, hátha jobban megétjük majd a futurisztikus sci-fi univerzum hátterét, ami szerint a Földet egy gonosz mesterséges intelligencia által irányított dinoszauruszok hada szállja meg.

A géppisztolyos Pokémon, a Palworld is jön Xboxra

Erről a játékra két megrökönyödés közepette már mi is írtunk, ami tulajdonképpen egy feje tetejére állított Pokémon-klón lesz. A különbség csupán annyi, hogy kis golyóbisokat hajigálnánk a zsebszörnyekre, a Palworldben géppisztollyal kell őket megszórnunk.

Overwatch 2 – Kiriko

Természetesen a Blizzard hero-shooterének újabb karaktere sem maradhatott ki a buliból, akit szinte biztosan sok játékos fog mainnek választani. Kiriko egy nindzsa képességekkel rendelkező karakter lesz, aki többek között képes lesz megidézni egy rókaszerű segítőt is.

GAME PASS – GAME PASS – GAME PASS!

A BlazBlue: Cross Tag Battle és a Guilty Gear Strive Xbox-ra költözik

A BlazBlue és a Guilty Gear-sorozat, Japán két legnagyobb és legkedveltebb verekedős játékfranchise-a végre Xbox konzolokra is megérkezik. A két neves játék, a BlazBlue: Cross Tag Battle és a Guilty Gear Strive Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re is megjelenik 2023-ban, sőt, egyenesen a Game Pass kínálatában landolnak.

Ni No Kuni Remastered

De nem csak a verekedős címek érkeznek a Game Passba, hanem a Ni No Kuni is, ami egészen biztosan megdobogtatja majd az újdonsült japán Xbox-tulajdonosok szívét. A legendás játéksorozat ugyanis most először teszi tiszteletét Xboxon, méghozzá már MA. Bizony, a neves szerepjátékot már a mai nap megtaláljuk a GP-ben, amit 2023-ban a Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is követ majd.

Danganronpa V3

És itt még közel sincsen vége a Game Passos áradatnak, de nem ám! A Spike Chunsoft által készített visual novel játéksorozat harmadik része, azaz a Danganronpa V3 is bekerült a kínálatba – szintén a mai napon.

Deathloop

Ahogyan arra számítani lehetett, a PlayStation 5-ös időleges exkluzivitás lejártával a rendmondi masinára is megérkezik az Arkane tavalyi sikerjátéka, a Deathloop. A különleges akciójátékot tavaly több helyütt is a műfaj legjobbjának választották, és egyáltalán nem érdemtelenül. A már Xboxos portfóliót gazdagító FPS-re pedig nem is kell már sokat várni,

szeptember 20-án a Game Passba érkezik. Xbox Series konzolokon és PC-n natívan fog futni, míg One-on – next-gen játékként csak a felhőn keresztül lehet majd elindítani.

Assassin’s Creed Odyssey

A másik és egyben utolsó giga-játék, ami a Game Pass kínálatát erősíti, az Assassin’s Creed Odyssey, ami ókori görög földekre repít minket vissza. A remek AC-kalandra sem kell nagyon várakozni, a mai nappal már tölthetik is az előfizetők.

 

Mindezeken kívül is voltak érdekességek, kaptunk például új előzetest az Xboxra tartó Persona-kollekcióból, bejelentették, hogy a taktikai RPG Fuga: Melodies of Steel a mai napon, az űrszimulátor stratégia Dyson Sphere Program október 13-án, illetve az Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes 2023-ban a Game Passben landolnak, de mutattak évfordulós Forza Horizont, és szót ejtettek a Naraka: Bladepointról is.

Na és ezt már olvastad?

8 kult-klasszikus videojáték, amit csak TORRENTRŐL tudsz beszerezni

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×