Film/TV

Ezek most a világ legnézettebb filmjei és sorozatai a Netflixen | Augusztus 15-21.

Kétségtelen, hogy az egyelőre még piacvezető streaming szolgáltató Netflix látott már szebb napokat is, mint manapság. Az előfizetői bázis az év elején különös mértékben megcsappant, ami a következő időszakban maximum mérséklődni tudott, megfordulni már nem.

Ennek nyilván nagyon sok összetevője van, például az olyan népszerűtlen intézkedések, mint a jelszómegosztás végét jelentő rendszer bevezetése, de nagyon sokat nyomott a latba a konkurens platformok erősödése is. Mindezek ellenére azonban a Netflix köszöni szépen, de erős lábakon áll, amit mi sem bizonyít jobban a folyamatosan bővülő tartalmi kínálat.

Ebből pedig augusztusban is bőven kijutott, így nem kifejezetten kellett félni a Stranger Things utáni pangástól. Már csak azért sem, mert egyelőre nincs ilyenről szó: a hónap elején befutott a Netflix talán legjobb fantasy sorozata, Neil Gaiman képregénye alapján készült The Sandman, ami nemcsak óriási kritikai siker lett, de a nézőközönséget is a képernyők elé tudta szegezni.

De volt ám más is! A hónap közepén befutott a Kulcs a zárját harmadik, egyben befejező évada, Jamie Foxx legújabb filmje, a Nappali műszak is közönségére talált, de volt még Tekken, He-Man és Cuphead sorozatunk is – és ezek csak azok, amelyek eddig jöttek. Bőven van még hátra augusztusból, úgy pedig filmből és sorozatból, amiket itt tudsz minden mennyiségben csekkolni. 

A világ legnézettebb Netflixes tartalmai most, azaz augusztus 15. és 21. között:

De szó, mi szó, az előfizetők rendesen rá is cuppantak az újdonságokra, ahogy illik. A Sandman például már harmadik hete a globális nézettségi listák élén pöffeszkedik, teszem hozzá abszolút megérdemelten. Ez pedig nagyban köszönhető Gaiman zsenijének, hiszen a mester nem volt hajlandó elengedni a projektet, így szorosan végig asszisztálta a készültét, vagyis szinte minden az ő keze munkáját (is) dicséri.

Az elmúlt egy hetekben a magyar nézők körében is a The Sandman volt a legnépszerűbb sorozat.

A második legnézettebb tartalom a streaming platformon az Én még sohasem… 3. évada volt, ami egy indiai kamaszlány hétköznapi kalandjait mutatja be kifejezetten fergeteges stílusban. Ez a sorozat egyébként hazánkban is simán felkerült a top10-es listára, sőt, a globális listára felfértek a korábbi évadok is. Ha nem láttad, érdemes lehet elkezdeni.

A harmadik helyezett a Stranger Things negyedik évada, amit még mindig olyan sokan néznek, hogy immáron 13. hete, azaz több mint 3 hónapja ki sem került a Netflix globális nézettségi listájának dobogójáról. Utána szorosan a Kulcs a zárjának az utolsó évada, de toplistás lett a Visszhangok című minisorozat, ahogyan a Manifest első két etapja, illetve a Virgin River negyedik szezonja.

Ami a filmeket illeti, nagy meglepetés nem lesz a Nap alatt. A Netflix legnézettebb filmjeinek heti toplistájára ugyanis jellemzően a frissebb darabok kerülnek fel, ez pedig ezúttal sincsen másként. Pedig egyébként nagyon sok kult-klasszikus akad a kínálatban, de úgy tűnik, hogy azokra nem vetik rá magukat csordaként az emberek.

Sebaj, hiszen van nekünk egy Nappali műszakunk, ami rögtön felkapaszkodott az első helyig. A második és a harmadik legnézettebb film egészen ropogósak, hiszen alig egy hete, hogy debütáltak. Az egyik az augusztus 19-én érkezett 365 nap: Egy újabb nap, a másik pedig a 17-i Nézz mindkét irányba. Utóbbi a második lett több mint 48 millió megnézett órával, míg előbbit 39 millió órán keresztül nézték az előfizetők, ami a harmadik helyre bőven elég is volt.

Aztán sorban jön a Bíbor szívek, Első kézből: A barátnő, aki nem létezett, A szürke ember, Angry Birds 2, Uncharted (nálunk ezt csak VPN-nel lehet nézni, vagy később majd az HBO-n), A tengeri fenevad, illetve a Mit gondolnak a macskák?.

Na és te melyik statisztikába javítottál bele a figyelmeddel?

Mindeközben az HBO Max sem kell szerénykedjen a Trónok Harca előzményével:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

9 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

11 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

11 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

11 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

11 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

11 óra telt el azóta...