A jelenlegi király másfél hónapja még a legjobb tízben sem volt.

Eltelt egy hónap mióta utoljára fellapoztuk a WZRanked népszerűségi listáját. május végén tettük meg ezt, ám azóta is sokat változott a felállás. A fejlesztők durva Marksman Rifle és Sniper nerfeket ígértek a harmadik szezon megérkezése előtt, ám végül a Season 3 startot és a Reloaded frissítés követően az AR, SMG és Shotgun fegyverek sem maradtak többé biztonságban. Ha a legjobb 10 fegyvert nézzük, akkor gyakorlatilag hetente egy új listát készíthetünk az éppen aktuális meta fegyverekről, ám TOP 5-ön belül is szépen cserélődtek a különböző AR-ek és SMG-k, volt ami teljesen eltűnt a süllyesztőbe, míg más a 20. helyről meg sem állt a dobogóig.

Most, hogy elérkeztünk a Season 3 utolsó hetéhez, érdemes ismét vetni egy pillantást a listára, hiszen nagy esély van arra, hogy Season 4-ben ismét rengeteg nerf, buff érkezik a játékba.

5. Cooper Carbine

A Cooper Carbine már januárban ostromolta a TOP 5 falait. Nem véletlenül, hiszen attachmentektől függően távoli összecsapásokra és közelharcra is használhatjuk, gyakorlatilag elhanyagolható visszarúgással. Januárban azt tippeltük, hogy ha nem kap komolyabb nerfet, akkor 2 hét múlva a dobogóra is felérhet. Ez teljes mértékben be is jött, hiszen a bronzérmet magáénak tudhatta február elején, melyet június elejééig magabiztosan tartott, ám jelenleg „csak” az ötödik helyen találjuk.

4. H4 Blixen

A májusban debütált újoncról már megjelenésekor is mindenki pozitívan nyilatkozott, ám a kezdeti hibáknak, bugoknak köszönhetően az első hetekben nem igazán akart kitörni. A fejlesztők június elejére azonban befoltozták ezeket, két héten belül már a legjobb öt között köszönthetjük az SMG fegyvert.

3. MP-40

Már a december közepi összefoglaló listán is lehetett látni, hogy egy kis barátkozás után komoly potenciál van az SMG class-ba tartozó fegyverben. Az MP-40 nagyon kellemes TTK (Time-to-Kill – Öléshez szükséges idő) értékkel rendelkezik, ám eközben megfelelő mobilitást ad, így az agresszív felhasználóknak sem okoz csalódást. A Mac-10 és az OTs 9 után ismét egy közösségkedvenc SMG érkezett a játékba, kérdés, hogy meddig bírja ki komolyabb nerf nélkül. A PPSh-41 egy ideig letaszította a trónról, de a Vanguard király márciusban visszatért a dobogó legfelső fokára. Az STG 44 és NZ-41 buffok hatásainak köszönhetően a harmadik helyet tudhatja júniusban magáénak, ám kategórián belül továbbra is a legnépszerűbb.

2. NZ-41

A legutóbbi update legnagyobb nyertese az NZ-41 Vanguard AR, mely végre kicsit megtörte az STG44 elképesztő egyeduralmát. Nem véletlenül, hiszen meglehetősen nagy sebzéssel és tűzgyorsasággal rendelkezik, az egyetlen visszatartó tényező a visszarúgás mértéke lehet csak, ám tapasztalt játékosoknak ez sem okozhat gondot.

1. STG44

Április végén még a TOP 10-ben sem volt, ám a Season 3 frissítései megtették a hatásukat, ismét egy Vanguard AR csücsül a dobogó legfelső fokán. Olyannyira erős lett, hogy volt olyan időszak, amikor a második, harmadik és negyedik legnépszerűbb fegyver összesített Pick aránya volt hasonlítható csak az STG-44 népszerűségéhez. Ezek az idők elmúltak, de továbbra is megközelíthetetlen. Remek kérdés, hogy a fejlesztők akarnak-e kezdeni valamit a kicsit eltúlzott buffal, ám ameddig azt nem teszik meg, garantált az első hely az AR számára.

A TOP 10 sorrendje június 16. 0:00-kor:

Nagyon jó irányba változik Caldera – A Warzone fejlesztők ismertették az újdonságokat

×