Tech/Tudomány

Elon Musk lement a boltba, és vett magának egy közösségi médiát

Elon Musk egyszer gondolt egyet, és április elején egy szólásszabadságot firtató szavazást követően bejelentette, hogy 9,2 százalékkal többségi részvényessé vásárolta be magát a Twitterbe.

Ezután megkezdődött a huzavona, hogy most akkor Musk beül-e az igazgatótanácsba, avagy sem, de miután a vezetőség és a fejlesztők is nyíltan kifejezték az ellenszenvüket a világ leggazdagabb emberével szemben, az gondolt egyet, és kvázi bejelentette, hogy inkább cakkumpakk megvenné az egész platformot, ahogy van.

A Twitter igazgatótanácsa ezután próbálta lassítani a folyamatokat ahogyan csak tudta, mivel Musk 43 milliárd dolláros ajánlata egészen csábító lehet a részvényesek számára. Mivel a Muskénál jobb ajánlat időközben nem érkezett, a Tesla első embere rendkívül közel került a céljához, sőt, vasárnap tárgyalóasztalhoz is ültek. Ekkor már több forrás (TNYT, Reuters) is azt állította, hogy a felek mindenben megegyeztek, és már csak a hivatalos bejelentés várat magára, ami végül meg is történt.

A Twitter egy sajtóközleményben bejelentette, hogy elfogadják Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát, és eladják neki a közösségi platformot.

Musk mindeközben már a hivatalos bejelentést megelőzően arról posztolt sejtelmesen, hogy kvázi az övé lett a platform, amikor azt írta, hogy nagyon reméli ezután még a legrosszabb kritikusai is a Twitteren maradnak, hiszen szerinte ez jelenti a szólásszabadságot.

Ezzel a lépéssel a Twitter ismét magánkézbe került. Hogy ezután mégis mi következik, azt egyelőre nem tudni, az viszont egészen bizonyos, hogy a Twitter életében egy teljesen új korszak köszönhet be. Legalábbis Musk erre célozgat.

Például amint lezárult az üzlet, kivezetné a vállalatot a tőzsdéről, de teljes szólásszabadságot is ígért olyan új funkciók mellett, amelyeket nagy eséllyel a Twitter közösségével szavaztat majd meg. Ugyanakkor Musk élén érdeklődést mutat a kriptovaluták iránt (nagy kedvence a Dogecoin), vagyis van rá esély, hogy a Twitter ezen irányú fejlesztései is prioritást fognak élvezni.

Viszont a hóbortjairól sem érdemes megfeledkezni, hiszen mondott olyat is, hogy átnevezné a platformot „Titterré”, vagy hogy hajléktalanszállóvá alakítaná az épületét.

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

3 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

5 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

5 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

5 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

5 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

5 óra telt el azóta...