Tech/Tudomány

Chrome-ot használsz? – Akkor ennek az újításnak biztosan örülni fogsz

A Google az elmúlt időszakban különösen nagy figyelmet szentelt a Chrome biztonságának és átláthatóságának javítására, amely most a sok felhasználó körében népszerűnek számító bővítményeket is utolérték. A vállalat most egy olyan rendszert vezet be, amellyel a Chrome-ot használó emberek egyértelműen látnák, hogy mely külsős kiegészítőket érdemes telepíteni, és melyeket jobb messze elkerülni.

A Google a héten – egy blogbejegyzés keretében – jelentette be, hogy a Chrome Web Store-ban két jelzés értékű plecsnit vezetnek be: a Kiemelt és a Bevált kiadó/fejlesztő jelvényt.

Kép: Google

A Kiemelt jelöléssel ellátott bővítményeket a Google munkatársai közvetlenül ellenőrizték, és a működésük alapján ők ítélték oda nekik. Ez azt jelenti, hogy nemcsak minden lefektetett szempontnak megfeleltek, de a kiegészítő programok között kiemelkedő minőséget és felhasználói élményt reprezentálnak.

Kép: Google

A Bevált kiadó/fejlesztő jelzés viszont sokkal inkább hasonlít a Twitter vagy az Instagram „verified”, vagyis a pipával jelölt ellenőrzött, hitelesített profiljaihoz. Ezt ennek megfelelően azok kapják, akik igazolták a személyazonosságukat és bizonyították, hogy megfelelnek a fejlesztői program irányelveinek, vagyis nem készülnek átverni, megkárosítani a felhasználókat.

Ezt a plecsnit kizárólag úgy lehet megszerezni, hogy a valid profil mögötti személyazonosság bizonyítása után a fejlesztő programjai jó értékeléseket érnek el, de a folyamat gyorsítása érdekében közvetlenül a Google-nek is be lehet majd küldeni őket felülvizsgálatra.

Az új funkció már élesedett minden Chrome-felhasználó számára, vagyis mostantól egyértelműen lehet látni, hogy mely bővítmények és fejlesztők azok, amelyek megbízhatóak, de minimum igazoltan nem csalók, illetve a jelölések hiányában melyeket érdemes fenntartásokkal kezelni.

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ezért érdemes kipróbálnod a Warzone legújabb játékmódját

2024.02.26. - A Warzone fejlesztői az első szezonban meglehetősen visszafogottan bántak a játékmódokkal. Nem véletlenül,…

1 óra telt el azóta...

Olyan csodálatos időutazós játék jön, amilyet még sosem láttunk

Bódi Dániel 2024.02.26. - Szörnyű hibát vétettem! Nem jártam-keltem kellő körültekintéssel, így az eredetileg egy…

2 óra telt el azóta...

Brutális a haszon: ennyit kereshet az Apple a Vision Pro szemüvegen

2024.02.26. - Az Apple Vision Pro február első napjaiban érkezett meg az almás cég amerikai…

2 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mennyi csalóval találkozhatsz a Counter-Strike 2 meccseken

2024.02.26. - Márciusban megrendezésre kerül az első Counter-Strike 2 Major. Ennek megfelelően januárban és februárban…

2 óra telt el azóta...

„Új” videokártyával jelentkezik az AMD, ezzel támadnák meg az Nvidia-t

2024.02.26. - Az AMD az elmúlt időszakban is jelentkezett új kártyával, ám az Nvidia érezhetően…

2 óra telt el azóta...

Elképesztő pusztításra képes ez a Warzone BR, de komoly ára van

2024.02.26. - A Warzone fegyvereit alaposan átrendezték a fejlesztők az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy…

2 óra telt el azóta...