A League meta egy kicsit átrendeződik.

Kapaszkodjatok a billentyűzetetekbe, League of Legends-rajongók; a Riot Games azt tervezi, hogy a 12.7-es patchben felrázza a játék metáját, amikor buffokat küld egy egész gyűjteménynyi bajnoknak, köztük Yone-nak, Yasuonak, Gwennek, Pantheonnak, Wukongnak, Neekonak, Gangplanknek, Kalistának, Lilliának és Karthusnak.

Tim „Truexy” Jiang játéktervező elmagyarázza, hogy a Riot „segíteni akar felrázni a meta domináns pickjeit” a 2022-es Mid-Season Invitational előtt, és néhány elfelejtett bajnokot visszahozni a reflektorfénybe egy kis idő után.

 

Gwen például közel sem volt olyan domináns a metában, mióta a 12.5-ös patchben kiterjedt nerffel sújtották. Azóta a játékaránya mind a solo queue-ban, mind a stage playben zuhant. Az U.GG ligastatisztikai oldala szerint a varrónőnek van az egyik legrosszabb győzelmi aránya a bajnokok közül, a top lane-ben (a legjobb játékosok között) mindössze 46,3%-os.

Kalista és Lillia korábban a profi játékban a fontosabb bajnokok közé tartozott, de ebben a szezonban az előbbit mindössze nyolcszor választották az egész világon. Ami még ennél is figyelemreméltóbb, hogy az utóbbit a Gol.gg statisztikai oldal szerint egyszer választotta ki egy profi csapat. Hasonlóan, Neeko, Pantheon és Karthus is alig szerepelt profi játékban a négy nagy régióban – Neeko még egyetlen profi játékot sem látott, míg Pantheont egyszer, Karthust pedig négyszer választották.

Yone és Yasuo is kap némi erősítést ebben a patchben, ami arra ösztönözhet néhány csapatot, hogy izgalmasabb wombo-kombó-összeállításokat tervezzenek a pengés testvérekkel. Agresszív csapatok és magabiztos sztárok választották Yasuo-t olyan pickek mellé, mint Diana, ami robbanékony csapatharcokhoz és tüzes késő játékbeli leszámolásokhoz vezetett.

Mivel Zeri, Lee Sin, Ryze és Jayce nerfjei is a láthatáron vannak, új bajnokokat láthatunk a rankeden és a profi játékban is. A 12.7-es javítás április 13-án, szerdán éles szerverekre kerül.

Ám a régi hősökkel is foglalkoznak.

Nem lazsál a Riot! – Leona skilljei is arcfelvarrást kapnak

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×