Gaming

Játszhatunk majd kviddicsmeccseket a Hogwarts Legacy-ben?

A J.K. Rowling által mesterien megalkotott varázsvilág egyik legszervesebb része a kviddics. Ezt mi sem bizonyítja ékesebben, mint az, hogy a varázslók népszerű sportja egy külön könyvet és egy önálló játékot is kapott, illetve hangozzék bármilyen bizarrul, de még a való életben is űzik ezt a muglik seprűvel a lábaik között.

A kviddics több Harry Potter-játékban is feltűnt már, de legelőször 21 évvel ezelőtt 2001-ben ülhettünk seprűre a Bölcsek Köve játékadaptációjában. Itt pedig nemcsak a film jelenetét játszhattuk le, hanem akár a teljes roxforti szezonon keresztül üldözhettük a cikeszt, ezzel is elnyerve az évi Kviddics-kupát. Ebből nőtte ki magát a 2003-as Quidditch World Cup.

Ezért is jogos a kérdés, hogy a minden eddiginél is grandiózusabbnak ígérkező Hogwarts Legacy-ban vajon lesz-e lehetőségünk hódolni a mágusok évszázados sportjának?

Nos, a varázsvilágos játék első bemutatója alapján azt kell mondjam, hogy valószínűleg nem. A játékmenetet alaposan kiveséző előzetesben legalábbis semmi nyoma nem volt, hogy lesz majd lehetőségünk kviddicsmeccseket játszani. Seprűn utazhatunk és (a GYIK szerint) állítólag versenyek is lesznek, de gurkót nem terelhetünk, ahogy kvaffal sem szerezhetünk pontokat, és az aranycikesz nyomába sem eredhetünk.

Legalábbis a megjelenéskor. Később ugyanis még hozzáadhatják egy kiegészítővel, hiszen igazából minden csak erre vár. A bemutatóban láthattuk például a roxforti kviddics-pályát, és mintha egynéhány varázslótanonc kviddicses talárt viselt volna. De még az RPG-s játékmenetbe is nagyszerűen tudna illeszkedni, hiszen akár a karakterünk fejlődésétől tehetnék függővé, hogy például milyen pozíciókban lehet játszani: terelőként, hajtóként, őrzőként, esetleg fogóként.

Mindeközben a PCGamesN még a fejlesztők hivatalos oldalát és a GYIK-et is feltúrta, hogy pontot tegyen az égető kérdés végére, de ők is arra jutottak, hogy a közkedvelt varázslósport a Hogwarts Legacy év végi megjelenésekor nagy valószínűséggel sajnos nem lesz a játék része.

De egyetlen percig se gondoljuk, hogy ennél még a Crucio-átok is kellemesebb, hiszen a kviddicsen túl is bőven lesz tennivaló a hatalmas varázslóvilágban:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Megérkeztek az RTX 4080 Super tesztek – Ezt tudja az „olcsóbb” kártya

2024.02.01. - Az Nvidia 2022 szeptemberének végén mutatta be legújabb generációját, mely az RTX 40XX…

12 perc telt el azóta...

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

42 perc telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

42 perc telt el azóta...

SIESS! – Gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékra csaphatsz le ingyen

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

1 óra telt el azóta...

Zene füleinknek! – Külön Gitárkontroller érkezik a Fortnite Festivalhoz

2024.02.01. - A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a…

2 óra telt el azóta...

Kiszivárgott: ennyire dögerős chip kerülhet az iPhone 16-ba

Gábor János 2024.02.01. - Az új iPhone termékcsaládba kerülő chip annyira gyors lesz, hogy már…

4 óra telt el azóta...