Szerdán élesedett a vállalat legújabb javítócsomagja.

A Microsoft a Windows 11-gyel egy új frissítési modellre tért át. A korábban évente kétszer érkező nagy „Feature” update csomagok helyett ezúttal évi egy hatalmas frissítést kapnak a felhasználók. Az első ilyen a Cobalt / 21H2 nevet viseli, de rengeteg funkció már a konkrét kiadás előtt hónapokkal megérkezhet a Windows Update szolgáltatáson keresztül, ahogy a ma bejelentett februári csomag tökéletesen prezentálja ezt.

Nézzük is, hogy milyen újdonságokra számíthatunk!

Android appok

A Microsoft élesítette az Amazon Appstore elérhetőséget a Windows 11 rendszeren, melynek segítségével rengeteg androidos applikációhoz férhetnek hozzá a felhasználók. A repertoárban népszerű programok és játékok is fellelhetőek, ám egyelőre US Amazon fiók a feltétele az újdonság kihasználásának. Remélhetőleg napokon, heteken belül globálisan is kiterjeszti ezt a Microsoft.

https://www.youtube.com/watch?v=K6SpHPF40Ik

 

Átalakul a Notepad és a Media Player is

 

A Microsoft két gyári program kinézetét is teljesen átszabta, sokkal letisztultabb, modernebb designt kaptak. A programok nem csak szebbek, gyorsabbak is lettek, illetve új funkciókat is fellelhetünk majd bennük. A Microsoft szerint ez még csak a kezdet, több gyári applikációra is ez vár majd, felkészülhet a Feladatkezelő is.

További említésre méltó fejlesztések:

  • Lehetőséget kapunk a mikrofonunk lenémítására közvetlenül a tálcáról
  • Visszatér a tálcára az időjárás ikon, melyekkel előhívhatjuk a Widgeteket
  • Többmonitoros setup esetén most már mindegyik monitoron láthatjuk az órát és a dátumot
  • A Teams integrálásnak hála egy kattintással megoszthatunk majd egy-egy képernyőt/ablakot, nem kell a beállításokban kutakodnunk

A frissítés

A Microsoft a KB5010414 nevet viselő viselő csomagot folyamatosan juttatja el a felhasználók gépeire, sokaknál már most is felbukkanhat, ám az is előfordulhat, hogy csak pár nap múlva látjuk a Windows Update-ben.

Széthekkelik az ukrán oldalakat – A kibertérben megkezdődött a támadás Ukrajna ellen

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×