League of Legends

„Elvesztette a megölhetetlen státuszát” – A Riot ismét változtat Dr. Mundón

A Riot Games újabb egyensúlyi változtatásokat forral Dr. Mundo számára, miután a Zaun őrültje a 12. szezon sebzési metájának köszönhetően elveszítette a „teljesen megölhetetlen” státuszát.

Az ikonikus juggernaut Dr. Mundo a League of Legends legújabb szezonjának elején nehéz helyzetbe került: „megölhetetlen” státusza komoly veszélyben van.

A Zaun őrültje két teljesen ellentétes irányba is elment, amikor a rangsorolt ELO-kon belüli győzelmi arányokról van szó. A magas szintű meccseken Dr. Mundo nehezen képes csorbát ejteni az ellenfelein. Az alacsonyabb szinteken, például a bronz és ezüst ELO-ban azonban a top laner bő 54 százalékos győzelmi aránnyal büszkélkedhet.

Ez a különbség arra késztette a Riot Games-t, hogy közbelépjen.

Glenn „Twin Enso” Anderson, a League egyik társ Champion Designere megerősítette, hogy Dr. Mundo változtatásokat kap egy jövőbeli 12. szezonbeli frissítésben.

A legnagyobb problémákat Anderson Discordon magyarázta el, és ezek kettősek. Az egyik a tudós széleskörű győzelmi aránya és az alacsonyabb ELO-értékkel rendelkező meccsekre gyakorolt káros hatása. A másik, és talán a sürgetőbb – tette hozzá a LoL fejlesztője -, hogy Dr. Mundót ebben a szezonban megfosztották a „megölhetetlen” tulajdonságától.

Ennek leküzdése érdekében Dr. Mundo korai játékát – és nagy valószínűséggel a középjátékbeli erejét is – egy jövőbeli javításban nerfelni fogják. A Riot „nerfelni fogja az alacsony MMR-rel ferdített statisztikákat”, hogy kiegyensúlyozza a tankot és lecsökkentse a győzelmi arányát, miközben a késői játék erejét építi.

„Ha számít valamit” – mondta Anderson – „Mundo játékidő-statisztikái sem feltétlenül olyan egészségtelenek. [Csak] egy kicsit nemkívánatosak a Mundo fantáziájával, hogy szó szerint megölhetetlen a késői játékban”.

„Hosszú távon reméljük, hogy a játékidővel tudjuk kezelni a győzelmi arányát, de ezek kifinomultabb változtatások, amelyekhez több időre van szükség… szóval egyelőre csak foltozgatunk.”

A 12.4-es patch előtt Zaun őrültje 53,6 százalékos győzelmi rátával rendelkezik bronzban a League of Legends statisztikai oldala, a Lolalytics szerint. Ez 54,59 százalékra nő Goldban, és 52 százalékra csökken Diamondban. Győzelmi aránya 30 perc után ugyanezen ELO-nál még lejjebb zuhan, a mélyponton 48 százalékot ér el.

Ezek a tervezett Dr. Mundo változások valószínűleg nem a 12.4-es javítással érik el az éles szervereket, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az ezen a héten érkezik. Ehelyett a játékosok valószínűleg arra számíthatnak, hogy Mundo változtatásai március elején kezdenek el gördülni.

Anderson hozzátette: „Nasus, Urgot, Morde jó példák a juggernautokra, amelyek magas ELO-nál kiesnek. Jó, hogy ilyen bajnokok is léteznek. De a Mundót nem szántuk annak.”

Viszont az új metáért bannol a Riot.

DV

Korábbi cikkek

Ezért érdemes kipróbálnod a Warzone legújabb játékmódját

2024.02.26. - A Warzone fejlesztői az első szezonban meglehetősen visszafogottan bántak a játékmódokkal. Nem véletlenül,…

12 óra telt el azóta...

Olyan csodálatos időutazós játék jön, amilyet még sosem láttunk

Bódi Dániel 2024.02.26. - Szörnyű hibát vétettem! Nem jártam-keltem kellő figyelemmel az interneten, így az…

12 óra telt el azóta...

Brutális a haszon: ennyit kereshet az Apple a Vision Pro szemüvegen

2024.02.26. - Az Apple Vision Pro február első napjaiban érkezett meg az almás cég amerikai…

12 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mennyi csalóval találkozhatsz a Counter-Strike 2 meccseken

2024.02.26. - Márciusban megrendezésre kerül az első Counter-Strike 2 Major. Ennek megfelelően januárban és februárban…

13 óra telt el azóta...

„Új” videokártyával jelentkezik az AMD, ezzel támadnák meg az Nvidia-t

2024.02.26. - Az AMD az elmúlt időszakban is jelentkezett új kártyával, ám az Nvidia érezhetően…

13 óra telt el azóta...

Elképesztő pusztításra képes ez a Warzone BR, de komoly ára van

2024.02.26. - A Warzone fegyvereit alaposan átrendezték a fejlesztők az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy…

13 óra telt el azóta...