Már nem kell sokat várnunk.

Mindenki a január eleji CES 2022 eseményt várta, hogy az Intel végre hivatalosan is leleplezze az érkező videókártya sorozatát. A közel 20 egységet felvonultató Arc Alchemist széria bejelentésre még várnunk kell, ám közel sem jelenti azt, hogy a cég műhelyében ne készülnének az elkövetkezendő hónapokban esedékes startra.

Ezúttal ismét felbukkant egy ES (Engineering Sample) példány, egyre közelebb a végleges verzió!

A videocardz jóvoltából megpillanthatjuk a már elég pofás alakot öltő videókártyát, ám extra dolgokra azért nem kell számítanunk. Egy kétventilátoros megoldás fogja majd hűteni az Arc Alchemist VGA-t, a hátoldalán pedig 3 DisplayPort és egy HDMI csatlakozót találhatunk. Könnyen lehet, hogy a végső egységeken is ez lesz a felosztás, manapság ezt tekinthetjük alapnak a legtöbb kártyánál. Nagy az esély arra is, hogy ez az első kártya ami DisplayPort 2.0 csatlakozóval érkezik már, hiszen az architektúra maga támogatni fogja majd.

A PCB alapján az is kiderül, hogy ez vagy a széria legerősebb, 16 GB-os tagja vagy a kicsit szerényebb, ám még mindig erős 12GB-os verzió. A kártya egy 6 pines és egy 8 pines csatlakozóval érkezik, így az energiaellátással kapcsolatban nem kell aggódnunk. Remélhetőleg hamarosan az Intel hivatalosan is bejelenti a kártyákat, izgalmas lesz látni egy harmadik szereplőt a piacon.

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×