Ez bizony az Apple-re is kihat, szóval jöhetnek az USB-C iPhone-ok is.

Az Europai Unió tagállamainak képviselői hivatalosan is elfogadták az egységes, szabványos csatlakozó bevezetését. Ez a jövőben szinte minden számitástechnikai eszközt magában foglal. Okostelefon, digitális fényképezőgép, tablet, fejhallgató, hordozható hangszóró és még konzol is.

Ez azt fogja biztosítani, hogy ne legyen többé szükség új töltő vásárlására, valahányszor új mobiltelefont vagy hasonló terméket vásárolunk, továbbá, hogy valamennyi készüléket egyazon töltővel fel lehessen tölteni.

Ez a javaslat fogyasztók kényelmét biztosítja azzal, hogy egységesíti a töltőket és a gyorstöltési technológiát. Ugyanakkor így csökkenthető a töltők gyártásához, szállításához és elhasználtság utáni ártalmatlanításához kapcsolódó elektronikai hulladék.

A töltők értékesítése függetlenné válik, így tehát új eszköz vásárlásakor nem feltétlenül fogunk töltőt is kapni hozzá.

Ez utóbbi gyakorlatot egyébként az elmúlt másfél év során már több gyártó is bevezette, de az Apple nem volt hajlandó lemondani a saját, egyedi csatlakozóik, a „Lightning” használatáról.

Az új szabályozás számukra is kötelezővé fogja tenni a szabványos USB-C csatlakozás használatát, ami alól nem tudnak majd kibújni.

Ám az első USB-C-s iPhone már elkelt!

27 millió forint: Ennyibe kerül a világ első és egyetlen USB-C-s iPhone-ja

https://leet.hu/streamplifyforrás: consulium.europa.eu, PCForum

×