Esports

Utánpótlásból világelső – 3 és fél sikersztori az akadémiai CS:GO világból

Az NCAA-től, az utánpótláskorúaknak tartott Európa- és Világbajnokságokig lehetne sorolni, milyen lehetőségei vannak a jövő sportreménységeinek, hogy megcsillantsák tehetségüket. Hatalmas kiugrási lehetőséget teremtő versenyek, ahonnan gyakran valódi csillagok emelkednek ki.

Pontosan ilyenek a CS:GO világában az Academy versenyek, ahonnan a jövő reménységeit válogatják ki.

Jelenleg is zajlik egyébként egy verseny, a jövő sztárjainak, melyet magyar közvetítéssel élvezhettek. Egymásnak feszül az Astralis, a Navi, a NiP, a fnatic és sok más együttes második csapata. Ilyen tornákon villantott nagyot a legújabb magyar szupersztár, torzsi is, aki a mouz fiókcsapatából immár a nagycsapatba került dexter, Bymas és frozen mellé. De hogy ne csak vele példálózzunk, összeszedtük a 3 legnagyobb nevet, aki Top10-es CS:GO csapatig jutott egy Academy együttesből.

b1t – Na’vi

Egyértelműen a legdurvább sikersztori az összes közül. Kb egy éve, 2020 decemberében még a Natus Vincere Junior csapatában lőtte az ellenfeleket, aztán flamie megüresedett helyére bekerülve már a világ legjobbjai ellen kellett bizonyítania. Azóta világelső és Major győztes is lett a 18 éves srác. Összes nyereménye, egy év profiskodás alatt a CS:GO-ból eddig kb. 270 millió forint.

Az egész Gambit

A címben 3 és fél sikersztorit ígértünk, na a Gambit csapata az a fél, akire utaltunk. Itt ugyanis az történt, hogy annyira jól összeszokott és eredményes Academy csapatot csináltak a veterán HObbit vezetésével, hogy mindenkit megtartottak belőle. A Gambit Youngsters utánpótláscsapatát pedig átvette a Gambit Esports 2020 végén, így lettek kicsikből nagyok, egyetlen csere nélkül. A váltás persze mondani sem kell, nagyon bejött a csapatnak, hiszen jelenleg világranglista második az együttes.

m0NESY – G2

Az egyik legfrissebb sikertörténet, napra pontosan torzsi átigazolásával egyszerre történt ez is. A még mindig csak 16 éves orosz srác a Na’Vi Junior együttesében lett ismert, a G2 pedig lecsapott a fiatal tehetségre. Nem lesz persze egyszerű feladata, hiszen AWP-s posztra igazolták le, ahol jelenleg AmaNEK játszik. De ha beérik m0NESY skillje, hamar a kezdőben találhatja magát, nyilván ezzel a céllal igazolták le.

NickelBack- Entropiq

Szinte a semmiből jött egy újabb orosz csapat, és egészen a világranglista Top10-ig meneteltek. Köszönhetően többek között a Team Spirit Academy-t is megjárt NickelBacknek, aki ingame leaderként igencsak aktív szereplője a sikereknek. 2021 parádés év volt a srácoknak, hiszen megnyerték a Malta Vibes versenyét, döntőztek a budapesti V4 versenyen, és a Top16-ba is bekerültek a Majoron.

Ezek után talán nem csoda, hogy a sportvilághoz hasonlóan az esportban is egyre népszerűbbek az Academy versenyek. Amíg ilyen tehetségek érkeznek ezekből a csapatokból, addig az érdeklődés egyre csak nőni fog a jövőben is. Ha ti is kíváncsiak vagytok a jövő sztárjaira, kapcsolódjatok be magyar nyelvű közvetítésünkbe a WePlay Academy League meccseiről.

Ezt remélem már mindenki olvasta!

 

DV

Korábbi cikkek

Ha imádtad a Heroes III-at, akkor erről az ingyen játékról le ne maradj!

Bódi Dániel 2024.02.29. - Ha te is imádod és máig visszasírod a - minden idők…

9 óra telt el azóta...

Eddig sem volt rossz ez a Warzone SMG, de most már egyenesen OP

2024.02.29. - Jelenleg a Warzone Season 2 féltávjánál járunk, március első napjaira várhatjuk a Reloaded…

10 óra telt el azóta...

Rengeteg hibát javított a Counter-Strike 2 legutóbbi frissítése

2024.02.29. - A Counter-Strike 2 fejlesztői február elején egy nagyobb frissítéssel jelentkeztek. Ekkor nem csak…

10 óra telt el azóta...

Napokon belül érkezhet az Intel legerősebb gamer processzora

2024.02.29. – Az Intel 2021-ben mutatta be az Alder Lake nevet viselő, 12. generációját. A…

11 óra telt el azóta...

Aimbot a kézben: KÖTELEZŐ feloldanod a Warzone legújabb Optic-ját

2024.02.29. - A Call of Duty játékosok sosem pihenhetnek. Szinte minden második-harmadik hétre jut egy-egy…

11 óra telt el azóta...

Rég nem ért annyit egyetlen Bitcoin, mint most

Bódi Dániel 2024.02.29. - Mikor 2021 végén, 2022 elején gigantikusat zakózott a hegycsúcsról a Bitcoin…

11 óra telt el azóta...