Életmód

Milyen egészségügyi problémákat gyógyíthatunk masszázs által?

Számtalan jótékony hatása van a különféle masszázsoknak, ráadásul vannak specifikus gyógymasszázsok is – ezek direkt egy-egy betegség gyógyulásának elősegítését célozzák. Nézzük hát, mire is jelenthet gyógyírt egy jó masszázs?

Ízületi bántalmak és tartásproblémák javítása

Vannak olyan masszázstípusok, amelyek direkt „vázunkat”, azaz a csontokat és az ízületeket célozzák. Ezek segíthetnek a kötött, immobilis ízületek mozgástartományának növelésében, továbbá helyreállítják az elmozdult csigolyákat és segítenek a becsípődött idegszálakból eredő fájdalmak megszüntetésében. Csökkentik a meszesedést, valamint egész tartószerkezetünk jó kondícióban tartják, tehát betegségmegelőző hatással bírnak.

Gyulladások, húzódások, letapadások és izomgörcsök megszüntetése

Igen, a címben felsorolt problémák mindegyikét kiválóan javítja az alapos és a jól kivitelezett masszázs. Segít ellazítani a fájó, görcsös izmokat és kezelni a húzódásokat. Fellazítja a letapadásokat, valamint segít a gyulladások kezelésében. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy mennyire kellemetlen lehet a begyulladt derék például. A masszázs által viszont fokozódik az adott terület vérkeringése, ami segít elszállítani a salakanyagokat onnan, amelyek sajnos nagyban hozzájárulhatnak a gyulladáshoz. Ezen felül serkenti a nyirokkeringést, ami pedig konkrétan gyulladáscsökkentő hatású a szervezetünkre. Ezek orvosolására mi is végezhetünk egyszerűbb önmasszázst. Amennyiben pedig kedvesünket szeretnénk meglepni vele, a mai masszázságyak olcsón elérhetőek számunkra.

Méregtelenítés, bőrproblémák kezelése

A legtöbb masszázs segít fokozni a megcélzott területek vérkeringését, ami már önmagában is méregtelenítő hatású. Azonban vannak olyan masszázstechnikák, mint például a köpölyözés. Ehhez több különféle üveg vagy szilikon köpöly használható, melyek felmelegítve vákuumot képeznek. Ez nagyban serkenti az adott terület véráramlását. Ennek fő funkciója pontosan a méreganyagoktól való megtisztítás. Sok ember szenved különféle bőrproblémákban, ezek közül az egyik leggyakoribbak a pattanások, amelyek főként a háton és a vállakon jelennek meg. Ez sokszor a szervezetben felhalmozódott toxinok miatt van, mivel bőrünk igen fontos kiválasztó szerv, azaz szervezetünk ezen keresztül is nagy mennyiségű méreganyagoktól szabadul meg. A szervezet megfelelő méregtelenítése pedig letisztult, egészséges bőrt eredményez. A masszázs továbbá segíti a feleslegesen felgyülemlett folyadékok távozását, így bőrfeszítő hatású.

Stressz, magas vérnyomás és migrén kezelése

A stressz jelentős egészségügyi kockázat, a modern világ népbetegsége. A masszázs segít ellazulni, feloldani a feszültséget megfáradt izmainkból és megnyugtatni fáradt idegeinket. Ebből adódóan kiváló ellenszere a stressznek és az abból fakadó magas vérnyomásnak, valamint a migrénnek. Egy görcsös izom vagy nyomás alatt lévő idegszál már önmagában is oka lehet a feszültségnek és az idegeskedésnek. Tehát egy olyan természetes gyógymódról beszélünk, amely kiválthatja a nyugtató pirulákat.

Alvásproblémák orvoslása

Ahogyan az előbbiekben is írtuk, a megfelelő masszázs kiváló módszer a stressz csökkentésében. Ebből adódóan megfelelő módszer lehet az álmatlanság kezelésére is. Ellazult, nyugodt alvást biztosíthat számunkra, ha a megfelelő masszázs technikákkal célozzuk a kritikus pontokat. Egy jó masszázshoz pedig nem szükséges különféle masszázsszalonokban időt és pénzt költeni. Kiváló masszőröket találhatunk, akik olcsón házhoz jönnek, ráadásul az összecsukható masszázságyak segítségével komplett felszerelést hoznak magukkal.

DV

Korábbi cikkek

7 atomjó versenyjáték, ami legalább akkora buli, mint a Mario Kart

Gábor János 2024.02.27. - A Mario Kart az egyik legismertebb autóverseny-sorozat, és az évek alatt…

26 perc telt el azóta...

Négyen együtt is lehet majd tolni a szamurájos Rise of the Ronint

2024.02.27. - Megértem azokat, akik a Ghost of Tsushima után már alig várták, hogy visszatérhessenek…

56 perc telt el azóta...

Új AMD kártya érkezett a hazai piacra – Tesztpadon az RX 7900 GRE

2024.02.27. – A januári időszak igazán izgalmas volt VGA megjelenések szempontjából. Az Nvidia három új…

1 óra telt el azóta...

Ha ez igaz, akkor a Warzone Mobile nagyon szép játék lesz

2024.02.27. - Miközben persze mindenki próbálja pörgetni a Warzone-t PC-n és konzolokon, megküzdve a hibákkal,…

2 óra telt el azóta...

Mi lesz a WoW Season of Discovery karakterekkel? – A Blizzard válaszolt

2024.02.27. - Valószínűleg senki sem gondolta még 2019-ben, hogy a World of Warcraft Classic egyszer…

2 óra telt el azóta...

Na így kellett volna kinéznie a hivatalos definitív GTA: San Andreasnak

Bódi Dániel 2024.02.27. - Egészen nevetségesnek találom azt a modern játékipari jelenséget, hogy egy-egy játékot,…

2 óra telt el azóta...