Tech/Tudomány

97 millió (!!!) forint helyett véletlenül 970 ezerért adtak el NFT majomképeket

Az emberek túlnyomó többsége nem igazán tudja még, hogy mi is az az NFT, egy másik részük pedig egyelőre nem nagyon tudja hová tenni a technológiát, de ennek ellenére is kifejezetten virágzó piaca van.

Az ilyen digitális tartalmakat kínáló piacokon pedig egészen kapósak a limitált számban elérhető képes műalkotások, melyek ábrázolhatnak pixeles bálnaképektől kezdve akár unatkozó majmokat is. Ez utóbbi például idén áprilisban tört be az NFT-s köztudatba Bored Ape Yacht Club címmel, ami szinte azonnal az egyik legértékesebb digitális képgyűjteménnyé vált.

A legolcsóbb unatkozó majmos gyűjtemény például 52 etherbe, körülbelül 68 millió forintba kerül, amiből már sejthető, hogy tényleg nagy értékű dologról van szó. Nos, a hétvégén valaki annyira benézte a számokat, hogy véletlenül 970 ezer forintért adott túl egy Bored Ape gyűjteményen, amit eredetileg 97 millió (!!!) forintért szeretett volna áruba bocsátani.

A BAYC NFT tulajdonosa a CNET-nek mondta el, hogy az egész tényleg egy vétlen és figyelmetlen elgépelés volt, ami aztán olyan gyorsan eszkalálódott, hogy nagyon reagálni sem volt ideje. A Max nevű peches tulaj elmondása szerint ő eredetileg 75 ETH-ért szerette volna felrakni, amiből végül 0,75 lett.

Ebből is sejthető, hogy az NFT-cápák hihetetlen gyorsasággal találtak rá (valószínűleg bottal), amit még sebesebben vettek meg. A szemfüles vevő pedig annyira felismerte a kínálkozó lehetőséget, hogy hajlandó volt 34.000 $ pluszt fizetni a tranzakció felgyorsításáért. Max pedig hiába szerette volna azonnal törölni a „hirdetést”, a bot-vevő olyan gyors volt, hogy még erre sem volt ideje.

A 970.000 forintért elkelt BAYC NFT-t ezután 248.000 dollárért, mintegy 81,2 millió forintért hirdették meg, ami a szerencsés vevőnek 70 millió forintos hasznot hozott – Max pedig ugyanennyit bukott rajta.

 

Borítókép: Cryptofalka

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

5 perc telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

14 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

14 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

14 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

14 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

15 óra telt el azóta...