Tech/Tudomány

Futurisztikus vagy letisztult? – Íme a 10 legkülönlegesebb számítógépház

Manapság már nem annyira ördögtől való ötlet, hogy a számítógép az asztal vagy a szoba dísze legyen. Nem véletlenül van ennyi típus a piacon, a felhasználók könnyen tudnak válogatni a legextrémebb RGB-vel telebombázott házaktól kezdve, akár a teljesen letisztult modellekig is.

Az alábbi bejegyzésünkben mind a két szegmensből igyekeztük kiválasztani a legkiválóbb példányokat. A legtöbb elérhető kereskedelmi forgalomban is, ám komoly összegeket kell kicsengetni ezekért.

LIAN LI O11 DYNAMIC

Kezdjük egy még emészthető kinézetű házzal. A gép egyediségét a felépítése adja, két elszeparált részből épül fel. Az egyik részében közszemlére tehetjük a csodás vízhűtésünket és RGB-vel teletűzdelt hardvereinket. Az alaplap mögött pedig elférnek a háttértárak, a kábelek és a két(!) táp.

Az ára körülbelül 60000 forint. 

COUGAR CONQUER

Ha extrém ház, akkor nem mehetünk el szó nélkül a 2017-es Conquer mellett. Mai napig az egyik legnépszerűbb modell a kategóriában, nem véletlenül.

Körülbelül 80000 forintos árcédulával kell kalkulálnunk.

CRYORIG TAKU

A Hackintosh építők nagy kedvence. Kellemesen letisztult és akár egy bitang nagy monitort is rápakolhatunk a tetejére. Ha az Apple valaha PC ház gyártásán gondolkodna, akkor biztosan valami hasonló kerülne a piacra.

Itt már bizony a 100 ezer forintos kategóriát karcolgatjuk.

YUEL BEAST MOTIF MONUMENT

Ez az a ház, ami igazából nem is ház. Sokkal inkább egy szépen sikerült művészeti alkotás. Ennek megfelelően figyelnünk kell a komponenseink méreteire, hiszen limitált hellyel rendelkezünk.

Az ára körülbelül 70000 forint. 

DAN A4-SFX

Kicsi, de nagyon játékos. Alig 7.2 literes űrtartalma ellenére bitang erős konfigokat is belepakolhatunk, persze némi körüljárás után. Lian Li és Dan Hansen, a német designer kollaborációjának eredménye a kis házikó.

Az ára körülbelül 75000 forint. 

THERMALTAKE CORE P5 V2

A ház különlegessége nem is feltétlenül a kialakításában rejlik. Sokkal inkább abban, hogy milyen helyekre pattinthatjuk fel. A monitorod fölé szeretnéd a falra? Nem probléma! Néhány RGB elemmel megtűzdelve pedig világítás sem kell mellé a szobádban.

Az ára körülbelül 60000 forint. 

AZZA Pyramid Mini 806

Ezt a házat bizony még Egyiptomban is megirigyelnék. Egyedi formájával könnyen az asztal dísze lesz, nem kell rejtegetnünk. Az extrém kialakítású ház Micro-ITX alaplapokat támogat.

Itthon körülbelül 100 ezer forintért szerezhetjük be.

InWin 309

A ház kialakítása nem különösképp egyedi, ám az előlapja annál is inkább. 144 ledet találunk rajta, melyet a mellékelt szoftver segítségével akármilyen színben megvilágíthatjuk. Sőt, beépített mikrofonnal rendelkezik a ház, hogy a zene ritmusára tudjanak villogni igény esetén a fényforrások.

A legutóbbi ismert ára hazánkban 90000 forint körül mozgott. 

LIAN LI DK-05F DESK CASE

Ez van akkor ha valaki szó szerint értelmezi a gamer asztal fogalmát. Kettő-az-egyben megoldással jelentkezett a Lian Li, hiszen az asztal maga a gépház is.

Az ára kimagaslóan borsos, 600 ezer forintért szerezhetnénk be Amerikában.

INWIN DIÉY

Ha valami kimaxolja az extrém és futurista vonalat, akkor az az CES 2020-as eseményen bemutatott InWin Diéy lesz. Hangvezérlés, projektor, állítható elemek. Ebbe bizony mindent belepakolt a gyártó.

 

Az ára dollárból átszámítva is bőven 4 millió forint felett van, így ilyet biztosan nem sok magyar háztartásban találhatunk majd meg. 

Ti melyik vonalat kedvelitek inkább? Legyen minél extrémebb vagy épp ellenkezőleg? Írjátok meg kommentben!

 

Arpi

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

3 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

3 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

4 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

4 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

4 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

6 óra telt el azóta...