Állítólag a Microsoft már javában dolgozik egy új Windows rendszeren, amit kifejezetten a gyengébb gépekkel rendelkező felhasználóknak szán.

A Windows 11 sokakat késztetett fejvakarásra, hiszen a korábbi rendszerekhez képest valamivel speciálisabb hardverigényt támasztott a felhasználók elé. A legnagyobb talány azonban az volt, hogy pontosan milyen specifikációkkal rendelkező gépen bírható működésre, ez ugyanis sokaknak máig kérdéses.

A Windows Central értesülései szerint azonban ez a probléma is megoldódhat, ugyanis a Microsoft még idén bemutathatja a gyengébb gépekre szánt Windows 11 SE névre hallgató visszafogottabb operációs rendszerét. Erről sokat sajnos nem tudni még, többen azt állítják, hogy leginkább vállalati és/vagy iskolai célokra szánják, ami azt jelenti, hogy számos funkció korlátozva, vagy egyáltalán nem lesz megtalálható benne.

A szivárogtatás továbbá tudni véli, hogy az új Windows egy újabb saját márkás laptop kíséretében érkezhet, amely kifejezetten ehhez a gyengébb teljesítményhez lesz igazítva. Egészen pontosan egy négymagos Intel Celeron N4120 processzorral, „legfeljebb” 8 GB memóriával, 11,6 hüvelykes, 1366×768-as felbontású kijelzővel, néhány alapvető porttal és teljes műanyag borítással rendelkezne a redmondiak új gépe. Természetesen az ára is ennek megfelelő lesz, állítólag 100.000 forint körüli küszöböt céloznák meg ezzel a szolid géppel.

Mindezt természetesen érdemes erős fenntartásokkal kezelni, hiszen alig két hónapra vagyunk 2022-től és ezidáig semmi jele nem volt a Windows 11 SE-nek. De még ha létezik/létezett is, fordult már elő olyan nem egyszer, hogy a Microsoft menet közben gondolta meg magát egy rendszerét illetően – gondoljunk csak a Win10X-re.

×