Battlefield

Erre volt jó a béta – A DICE tanult belőle, ennyi mindent változtatnak a BF 2042-ben

Alig néhány hét telt el a Battlefield 2042 erősen kritizált bétája és a teljes november 19-i megjelenési dátum között, a DICE máris foglalkozott a játék jelenlegi állapotával, és felfedte a javítások, fejlesztések és változtatások hatalmas sorát, amelyek mind készülőben vannak.

A különböző hiányzó funkcióktól kezdve az alapvető játékmenetbeli hibákig, a béta miatt sokan még egy második késleltetést is javasoltak a játéknak. A BF 2042 azonban továbbra is teljes gőzzel halad a november 19-i megjelenés felé, a korai hozzáférés azonban egy héttel korábban, november 12-én nyílik meg.

A DICE a béta miatt felmerült aggályok eloszlatása érdekében egy október 21-i blogbejegyzésben szinte minden vitás pontra „frontálisan” reagált.

Nézzük is mik voltak a reakciók a kemény, kritikus szavak hadaira.

Játékmenetbeli változások a Battlefield 2042-ben

A béta egyik legfejfájdítóbb döntése az egyéni felszerelésekkel kapcsolatban született. Először is, a kezdeti tesztben nem voltak ilyenek. A játékosok ehelyett néhány előre beállított osztályhoz férhettek hozzá, amelyeket aztán testre szabhattak.

Ráadásul nem volt mód a fegyverkészletek finomhangolására a menüben, minden tartozékcserét harc közben kellett elvégezni a PLUS rendszerrel. Amikor a teljes build megérkezik, mindkét problémát orvosolni fogják, erősítette meg a DICE.

A játékosok nemcsak egyéni loadoutokat állíthatnak be és mellékleteket cserélhetnek a menüben, hanem most már megerősítették, hogy ezek a körök és respawnok között is megmaradnak.

A következő lépés a 2042 health rendszerének jelentős átdolgozása. A dokik nem voltak éppen népszerűek a bétában, nagyrészt azért, mert a gyógyító képességeik nem voltak hatékonyak. A DICE tisztában van ezzel a kritikával, és máris „megnövelték a Medics munkájának szükségességét”.

Nemcsak az életerő-visszanyerési sebességet csökkentették és az újraélesztési sebességet növelték, hanem a Medicek képességeit is buffolták egy kicsit. Ennek köszönhetően a squadok várhatóan gyakrabban támaszkodnak majd a támogató csapattársaikra, mint korábban. Nevezetesen, Maria Falck Syrette Pistolle-ja most már mágneses fecskendőkkel rendelkezik, hogy könnyedén gyógyítsa a szövetségeseket.

Mozgás

A mozgás egy másik vitatott beszédtéma volt a béta során, mivel sokan kifogásolták a Battlefield 2042 harcának általános tempóját. A DICE, hogy megpróbálja kezelni ezeket a visszajelzéseket, máris különböző „mozgásbeli változtatásokat” hajtott végre.

 

A játékosoknak mostantól lehetőségük van „mozgó tárgyakra vaultolni”, és csúszás közben is tudnak strafe-olni. Végül, de nem utolsó sorban az ugrás-spam is sokkal kevésbé lesz észrevehető a teljes kiadásban.

Játékmenet

A játékmenet finomításait néhány kisebb módosítás teszi teljessé. Sokan gyorsan kritizálták például a béta során a botok előfordulását. „Túlságosan elterjedtek voltak a bottal teli szerverek” – ismerte el a DICE. A továbbiakban a játékosoknak gyakrabban kell más valódi játékosokkal kapcsolatba lépniük.

Egy utolsó ízelítőként a BF közösség megnyugodhat, hogy a 2042 teljes kiadására „a lifteket kijavítják”.

UI fejlesztések

Bár minden szándéka az volt, hogy hasznos legyen, az eredeti UI a gyakorlatban ennek az ellenkezője volt, elárasztva irreleváns információkkal, és állandó felugró ablakokkal zsúfolva a képernyőt.

„A nyílt bétában használt UI-nk nem volt teljesen reprezentatív a végleges élményre nézve” – biztosította a DICE. „Hiányzott belőle néhány lényeges összetevő”.

A teljes megjelenés előtt a fejlesztők szerint az objektívek követéstől kezdve a kill logig mindenhez hozzányúltak valamennyire.

Egy meme a Battlefield 2042 Redditjéről.

A legfontosabb azonban, hogy a hatalmas „kritikus riasztási üzenetek”, amelyek a béta alatt a képernyő tetején jelentek meg, valóban csökkentek. Nem csak a mérete csökkent, de a gyakorisága is mérséklődött. 2042 Ping rendszerét is finomítják a megjelenés előtt, mivel „nem működött olyan jól, mint ahogy azt [a DICE] szerette volna a béta során. Arra számíthatsz, hogy jobban fog működni, amikor helyszíneket, eszközöket és ellenséges katonákat pingelsz”.

Emellett a squadok általában több kommunikációs eszközzel fognak rendelkezni a 2042 teljes verziójával. Mostantól van egy megfelelő kommunikációs kerék, amellyel a játékosok bizonyos célpontokhoz kérhetnek bizonyos specialistákat.

A DICE egy sokkal gördülékenyebb kezdő- és zárószekvenciát is bemutatott, amely kiemeli az osztagodban lévőket is.

Végül visszatértek a gránátjelzők. A közösség tudta nélkül ezt a UI funkciót kihúzták a bétából, ami azt jelentette, hogy a gránátokat úgy dobhatták a lábunk elé, hogy nem is tudtunk róla. Szerencsére ez nem lesz így a megjelenéskor.

Ez néhány a Battlefield 2042 megjelenéskor meghatározott főbb változások közül. A DICE nyilvánvalóan tisztában van a béta legnagyobb kritikáival, ezért azt ígérték, hogy ez a hosszú ismertető csak a kezdete annak, ami még jön.

„Számítsatok további 2042-es frissítésekre a következő hetekben, amelyek bepillantást engednek a csapatok által elért nagyszerű fejlődésbe” – zárta a DICE.

Ez rengeteg pozitív hír, ám elég lesz ez a kis idő minden hiba és bug kijavításához?

forrás: Dexerto

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

5 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

5 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

6 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

6 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

6 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

7 óra telt el azóta...