A DLSS mellett megérkezik az AMD megoldása is a COD játékokba.

Hétvégén zajlott (-melyet egyébként meghosszabbítottak szerda 19:00-ig!) a Call of Duty: Vanguard nyílt bétája, melyen ezúttal az összes népszerű platform játékosai részt vehettek. A PC-s verziónak hála kiszivároghattak a fegyverek, illetve sajnos a csalók is ellepték a szervereket, ahogy kinyíltak a kapuk. Szerencsére egy izgalmas fejlesztés nyomait is megtalálták a játékban, mellyel több FPS-t hozhatunk majd ki azonos gépen játszva.

AMD FidelityFX támogatással érkezik a Vanguard!

 

Az AMD DLSS-re adott válasza több előnnyel is rendelkezik az NVIDIA megoldásához képest. Egyrészt platformfüggetlen, másrészt bizonyos mértékig hardverfüggetlen is. Nvidia GTX 1000 / AMD RX400/500 szériától felfelé papíron minden videókártyát támogat az újdonság, nem csak az RTX modelleket. Nagyon kevés minőségromlásért cserébe rengeteg extra képkockát nyerhetünk. A fenti videóban jól látszódik, hogy már a menüben is mérhető ez az előny.

FSR

A nyílt béta során még nem volt megtalálható a menüben az erre vonatkozó beállítás, ám a játékfájlokban turkálva megtalálták az erre vonatkozó sorokat. Nagy eséllyel a DLSS támogatás is érkezik, hiszen a Cold War és Warzone címek már pár hónapja használják azt a megoldást, érdemes lesz majd egymásnak ereszteni őket, hogy kiderüljön melyik is a jobb.

Ti kipróbáltátok/kipróbáljátok a bétát?

×