A Sony várhatóan nagy bejelentésekkel és bemutatókkal készül a következő PlayStation-eseményre, ahol olyan sorozatok térhetnek vissza, mint az InFamous, vagy a SOCOM.

Néhány nap múlva a Sony egy újabb esemény keretében hangolná a játékosokat a jelenlegi, de a készlethiány miatt sokaknak számára még elkövetkező generációra. A szemfülesek minden bizonnyal kiszúrhatták, hogy a vállalat ezúttal nem State of Play-ként hivatkozik a szeptember 9-i eseményre, hanem mint PlayStation 5 – PlayStation Showcase. Emiatt pedig minden bizonnyal a PlayStation 5 és az arra érkező játékok lesznek terítéken.

De milyen játékokra számíthatunk?

Nos, mivel a Sony – az újgenerációs PS VR-t leszámítva – nem jelezte, hogy mely címekre ne számítson a játékosközösség, ezért joggal remélhetjük, hogy a legnagyobb zászlósok jelen lesznek majd. Sőt, sok „szivárogtató” olyan érzékeny húrokat is megpendített, melyek ha igaznak bizonyulnak, nagyon sokan lefordulnak majd a székükről. De mikről is van szó pontosan?

God of War: Ragnarok

Kratos és Atreus kalandjának folytatásáról szinte biztosan fogunk hallani az eseményen. Azt persze nem tudni, hogy egy renderelt előzetes, esetleg csak egy, a korábbihoz hasonló, de a végleges címet leleplező rövidke teaser lesz-e. Azt viszont nagyon sok forrás váltig állítja, hogy a következő God of War fel fog tűnni egy panel erejére.

The Last of Us 2: Factions

A Naughty Dog jelenleg egy multiplayer játékon dolgozik – ez teljesen biztos. Azt viszont nem tudni pontosan, hogy min, legalábbis hivatalos, mindent kizáró megerősítés még nem érkezett tőlük. Viszont a The Last of Us Part II megjelenése óta pletykálják a többjátékos módot (amiből szivárgott ki egy rövid játékmenet is), és amit elméletileg ezen az eseményen be is fognak mutatni. A projekt legérdekesebb része, hogy sokak szerint battle royale módot is készítenek hozzá, ami több kérdést is felvet, mint amennyit megválaszol.

Forespoken

Korábban egészen nagy meglepetést okozott a Square Enix, amikor bemutatta a Project Athia kódnéven készülő Forespokent, ami valamikor 2022-ben érkezik majd PS5-re. A játékról egyelőre nagyon keveset tudunk, az viszont holtbiztos, hogy Ella Balinska színésznő alakítja majd a főszereplőt, akinek egy elsőre igen viszontagságos, sárkányokkal teli világban kell túlélnie.

Ha valaki engem kérdezne, akkor azt mondanám, hogy ugyan a Forespoken nem fogja megismételni a Horizon őrületes sikerét, egészen biztosan egy különleges darab lesz. Legalábbis mindig üdítő egy újabb IP-t látni a megannyi folytatás között – legyenek azok bármilyen nagyszerűek.

SOCOM

A SOCOM a korai PlayStation akciójátékok egyik legjobbika volt, ami a taktikai-akciókkal együtt halt el a 2010-es évek elején. Pedig a Sony-nak bizony voltak remek taktikai játékai, gondoljunk csak a Syphon Filterre, viszont amikor már nem volt túl populáris a műfaj, mindkettőt hagyták feledésbe merülni.

A SOCOM ötödik részét már egy ideje pletykálgatják, sőt, már a konzol megjelenése előtt azt lehetett hallani, hogy PlayStation 5-ön támadhat majd fel. Biztosat sajnos nem tudunk, mindenesetre minden egybevág, ezért ha a Sony valóban visszahozná a sírból, akkor ez lehet a legjobb alkalom – elvégre igencsak kellene már egy-két megkapó PS5-exkluzív.

InFamous

Az InFamous bármilyen jól is indult, a Second Sonnal, de főleg a Firts Lighttal teljesen ellaposodott. Pedig potenciál az volt benne bőven, de akkoriban valamiért nem tudott élni a lehetőséggel a Sucker Punch csapata. Azóta viszont nagyot fordult a világ, és a gárda a Ghost of Tsushimával bizonyította rátermettségét, ezért talán a Sony is megengedőbb lett velük szemben.

Egy népszerű szivárogtató, Shapeshal Nick például pont a napokban lebegtette meg az InFamous-sorozat visszatérését, amivel kapcsolatban azt is elárulta, hogy van némi esély rá, hogy már ezen az eseményen bemutatják.

Horizon II: Forbidden West

Aloy második kalandjáról a napokban inkább a Sony elbaltázott és lehúzós kiadásai miatt emlegettük, majd azért, mert a vállalat teljesen kihátrált az előzetesen vázolt üzleti modellje alól. ennek természetesen csak örülni tudunk, ahogyan attól is boldogak lennénk, ha csütörtökön egy újabb játékmenet bemutatóval is próbálnák elhessegetni a balhét. A Guerilla Games, Aloy, és maga a Horizon-sorozat is bőven megérdemelné, hát még mi!

Valami a Bluepointtól

Hát most nem leszek valami konkrét, de valamit talán-talán villantanak a Bluepointtól is. Már csak azért is lehet ebben valami, mert a Sony nem is oly régen vásárolta fel a tehetséges „felújítós” csapatot, akik korábban számtalanszor bizonyították a hozzáértésüket. Ha van csapat, akire rá lehet bízni a legnagyobb PlayStation-klasszikusok újrahangolását, akkor azok ők. A kérdés csupán az, hogy ezúttal minek a feltámasztásával lesznek megbízva, illetve hogy azt már most bemutatják-e?

Én elsősorban ezeket a játékokat találom valószínűnek, hogy ott lesznek a csütörtöki PlayStation 5-eseményen. Viszont! A Sony egy 40 perces adást tervez, ezért egészen biztosan lesznek még ott ezeken túl – vagy ezek helyett – más játékok is. Hogy pontosan mikről lesz majd szó, azt nem tudni, de az internetet keresztül-kasul járva azt találtam, hogy a legtöbb szivárogtató a fenti játékokra esküszik.

Szeptember 9-én, csütörtökön este minden kiderül, mi pedig első kézből számolunk be nektek!

https://leet.hu/shop/back2school/

×