Kategóriák: Board GameHírek

2022 elején jön az Egy szép új világ előzményjátéka

Az Egy szép új világ múltba visszarepítő mutációja max két játékosra, és azért fontos a „max”, mert szólómódja is lesz. Az afféle „előzményjátéknak” tekinthető verzióban az ígéretek szerint az alapjátéknál jóval több interakciót tartalmaz majd, simán akár negatívakat is, és ezek – ahogy a kicktesteres Nemes Balázs a Társasjáték csoportban rámutatott – sokkal jobban működnek majd páros játékban, ahol nincs nevető harmadik. A nemzetközi kiadó, a La Boîte de Jeu által közzétett előzetes leírás pedig még blöffölési opcióról is beszél!

Az Egy szép új királyságban a játékosok modulok között választhatnak, amik különbözőképp csavarják meg a mechanikákat. A játék 4 forduló és minden forduló 3 fázisból áll. Az elsőben, az eredeti verzióban Split & Trapnek nevezettben (magyar neve még nyilván nincs, vagyis inkább nem lehet tudni) a játékosok egymás után rakják le a kártyáikat két pakliba. A játékosok felváltva kiválasztanak két kártyát a kezükből, és vagy ugyanarra a kupacra rakják mindkettőt, vagy kiválasztják, melyiket melyik paklira.

És ezt addig csinálják, míg mindkettejüknek elfogynak a lapjai. Itt az a csavar, hogy a játékosoknak van 2-2 csapdajelzőjük, melyekkel képpel lefelé tehetnek le kártyákat. Aztán tervezés fázisban kártyákat lehet építeni, és újrahasznosítani a fejlődés felgyorsítása érdekében. A harmadik fázis a termelés, melynek során a játékosok a királyságuk nyersanyagait teremtik elő.

A Reflexshop első bejelentése szerint a játék még idén megérkezett volna magyarul is, szinte egy időben a nemzetközi kiadással. Később maga Ádám Attila tulajdonos-cégvezető pontosított, hogy a La Boîte de Jeu tájékoztatása szerint a gyártás decemberben lesz kész, ami azt jelenti, hogy már csak jövőre vehetjük kézbe a játékot.

Az alapjáték / első rész az osztott 9-10. helyen végzett a hazai társasjátékos szakemberek kedvenc tavalyi címeiről szóló Corporate Boardgame felmérésünkön:

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

3 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

3 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

3 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

3 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

4 óra telt el azóta...

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

6 óra telt el azóta...