Még a 12. generáció sem jelent meg, de máris sokat tudunk a Raptor Lake-ről.

Még meg sem jelent a 12. generációs Intel CPU paletta, de ez nem zavartatja az ipari szivárogtatókat, hogy máris információkat áruljanak el a további generációkról. Ezúttal egész konkrét leak került napvilágra, egy képen megpillanthatjuk a teljes 13. generációs, Raptor Lake-S felhozatalt. A Pentium szériától kezdve egészen a brutális, i9 processzorokig.

Nézzük is mit tartogat számunkra az Intel!

A teljes felhozatal

Azon már nem is lepődünk meg, hogy a magok száma mellett (X+Y) formátumot láthatunk. Az első szám a nagy teljesítményű, de sokat fogyasztó, míg a második szám a gyengébb, de energiatakarékos magok számát adja ki. Az Intel már a 12. generációban is ezzel a Hybrid névre hallgató architektúrával számol.

Ahogy láthatjuk, a „K” jelöléssel ellátott i5 processzorokban is már 14 (6+8) mag lesz, ami azt jelenti, hogy 20 szállal rendelkezhet majd az operációs rendszer (6*2+8). Ami igazán izgalmas lehet, az természetesen a csúcs kategória, ahol 24 fizikai magot és ennek köszönhetően 32 szálat találhatnak majd a rajongók. Amire még biztosan számíthatunk az új generációban: megnövelt IPC, jobb DDR5 támogatás és 5.5 GHz körüli Turbo Boost értékek. Ez papíron jól hangzik, de az Alder Lake megjelenésééig messzemenő következtetést nem igazán vonhatunk le. A 12. generáció debütálása után viszont már lesz viszonyítási alapunk, hogy mire lehet majd képes a 13. generációs Raptor Lake.

Forrás: Videocardz

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×