Tech/Tudomány

Ezzel a zseniális kiegészítővel a Cybertruck a lakóautók újabb generációjává válik

Amilyen lelkesen mutatta be Elon Musk a Tesla futurisztikus elektromos terepjáróját, a Cybertruckot, olyannyira elcsendesedett minden körülötte. Ennek oka talán az lehet, hogy 2021-ről 2022-re odázták az első modellek szállítását, illetve Musk figyelmét is inkább a SpaceX körüli fejlesztések kötik le.

Sebaj, hiszen akadnak olyanok, akik helyette is a köztudatban tartják a Tesla első picupját. Ilyen alak Lance King is, aki a saját vállalatával, a Stem Ittel egy olyan hiánypótló kiegészítőt eszelt ki a Cybertruckhoz, hogy sok lakóautósnak és utazásmániásnak (főleg, ha környezettudatosak) beindul tőle a nyáltermelése.

King ugyanis sokakhoz hasonlóan szeret lakóautóval járni-kelni, a Cybertruck leírásának áttanulmányozását követően viszont azt vette észre, hogy semmilyen lakóautós kiegészítő nem kompatibilis vele. Ez pedig szerinte egy alapvető hiányosság egy olyan autónál, amelyet kifejezetten terepre szánnak, és mivel tudta, hogy a Tesla nem tervez ilyen kiegészítőket, a saját kezébe vette az ügyet.

Így született meg a CyberLandr!

 

A CyberLandr egy, a Cybertruck platójához illeszkedő kiegészítő, amely „gombnyomásra” lakóautót varázsol az amúgy sem kicsi terepjáróból. A kinyílós lakóhelyiség, amiben elméletileg két felnőtt és két gyerek könnyedén el tud majd aludni. A helyiség egészen kicsi, de különösen kompakt, így szinte minden helyet kapott benne, ami egy gyors utazáshoz kellhet: fürdőszoba, WC, konyharész és egy nappaliból hálóvá alakuló tér, illetve a tetején még napelemes panel is helyet kapott.

Ami még ennél is érdekesebbé teszi a CyberLandrt, hogy az egész szoftveresen, egy applikáció segítségével irányítható és ellenőrizhető. A kinyitást, a terek átalakítását egy applikációból intézhetjük, de a a víztartályok, szivattyúk és akkumulátorok állapotát is innen ellenőrizhetjük. King szerint ez lesz minden idők első teljesen okos-rendszerrel működtethető lakóautója.

A CyberLandr először idén áprilisban került bemutatásra, amikor azonnal 50 millió dollár értékben érkeztek rá az előrendelések, ami mostanra a 80 milliót is elérte. Ez is csak azt bizonyítja, hogy óriási igény volt rá.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a CyberLandr egyelőre még koncepciós, vagyis erősen tervezési fázisban tart még. A végleges kialakításba még beleszólhat a Cybertruck végleges kialakítása és mérete – ami igaz, már aligha fog változni -, ennek függvényében pedig még bármi megváltozhat. Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy az ígéretes (és vásárlói igényekkel alátámasztott) CyberLandr meg fog valósulni, ezt nagyjából maga Elon Musk „erősítette” meg a Twitteren megosztott bemutatóvideója alatt.

via – Business Insider, AutoEvolution, Telex

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Mostantól AI műsorvezető olvassa a tech híreket a közmédiában

Bódi Dániel 2024.04.15. - A nyúl ürege roppant hosszú, sokfelé vezet, és közel sem biztos,…

1 óra telt el azóta...

Half Life 3 helyett agyi implantátumot csinál a Valve feje, Gabe Newell

Bódi Dániel 2024.04.15. - "Na! Tessék! Ezt kell csinálni, nem a Half Life 3-at?!" -…

2 óra telt el azóta...

Hála a ChatGPT-nek, már nem csak fikció a Knight Rider KITT-je

2024.04.15. - Az 1982-ben útjára indított Knight Rider nem csak a 80-as évek fiataljainak, hanem…

4 óra telt el azóta...

Fegyverek, perkek, egyebek – Minden eddigi szivárgás a 2024-es Call of Duty-ról

2024.04.15. - Bár valójában még várni kell arra, hogy az Activision hivatalosan is bejelentse az…

4 óra telt el azóta...

Elfogynak a szavak a Skyrim Unreal Engine 5-ben újraalkotott tája látván

Bódi Dániel 2024.04.15. - Bár még nagyon messze vagyunk attól, hogy az Epic Games által…

5 óra telt el azóta...

Ez zseniális! – Egy modnak köszönhetően már játszható VR-ral a WoW

2024.04.15. - A World of Warcraft korunk egyik legmeghatározóbb játéka. Lehet szeretni, vagy utálni, de…

5 óra telt el azóta...